CDA wil zorghotel met respijtzorg

BARENDRECHT – Het CDA pleit voor een zorghotel in Barendrecht dat tevens ruimte biedt voor respijtzorg.
Volgens raadslid Petra de Kam kan respijtzorg kan in het zorghotel heel goed gerealiseerd worden. Het CDA is hierover al in gesprek met de deskundigen van Kijk op Welzijn. Op de vraag aan wethouder Miranda de Hoop in de Commissie Samenleving om samen met het CDA deze gesprekken voort te zetten kwam een positieve reactie.
In het meerjarenprogramma 22-26 is het CDA voorstel voor een zorghotel in Barendrecht al opgenomen. Nu wordt een start gemaakt met het verkennen van de concrete mogelijkheden. Herstellen in je eigen vertrouwde omgeving gaat sneller en beter. Bij respijtzorg kan de mantelzorger even op adem komen omdat de zorg tijdelijk wordt overgenomen. Graag gaat het CDA in gesprek met inwoners over nut, noodzaak en wensen.
Als het aan het CDA ligt gaat Zorghotel Barendrecht er zo snel mogelijk komen. "Voor veel Barendrechters in toch al moeilijke omstandigheden zal het zorghotel met respijtzorg een zegen zijn."

Snuffelmarkt vrijdagavond open

BARENDRECHT – De Snuffelmarkt van de Dorpskerk is vrijdagavond 27 januari open van 18 tot 20 uur. Er is deze keer kleding en schoenen voor half geld. Ook is het een goede gelegenheid voor opa's en oma's om voor de kleinkinderen leuk speelgoed te kopen voor een klein prijsje.
De Snuffelmarkt is elke vierde vrijdagavond van de maand open en elke zaterdag van 10 tot 12 uur.

Actueel 

Volg het nieuws ook via de website van De Schakel.
deschakelbarendrecht.nl
De Schakel op Facebook en Instagram:
@deschakelbarendrecht