Burgemeester Veldhuijzen feliciteerde het bruidspaar.
Burgemeester Veldhuijzen feliciteerde het bruidspaar. Foto:

Ziekenhuis zet chatbot in

 REGIO - Chatbot Maya zal de komende tijd in het Maasstad Ziekenhuis hulp bieden aan geopereerde patiënten in het nazorgtraject van de afdeling Bariatrie. Het Maasstad Ziekenhuis is daarmee het eerste ziekenhuis in Nederland dat via een chatrobotapp contact onderhoud en patiënten monitort.
Met behulp van de app wordt tijdens een pilotfase onderzocht of het nauw in contact staan met patiënten op afstand via een chatbot helpend is voor patiënten. Daarnaast moet blijken of Maya de werkdruk voor zorgverleners kan verlagen.


Echtpaar Jiskoot  
60 jaar getrouwd

BARENDRECHT - Burgemeester Veldhuijzen bezocht dinsdag 24 januari het echtpaar Jiskoot - Barendregt om ze te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.
Het echtpaar trouwde op 24 januari 1963 in het oude gemeentehuis van Barendrecht aan de Dorpsstraat. Ze woonden 12 jaar aan de Dorpsstraat (nu Middenbaan), bij de oude molen. Inmiddels bestaat die bebouwing niet meer. Sinds 48 jaar woont het echtpaar aan de 1e Barendrechtseweg. De heer Jiskoot was twintig jaar lang hulpkoster van de Bethelkerk.