Debutant en aanwinst Tren Drexhage scoorde tweemaal tegen Hoek. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht vierde in de Derde Divisie

BARENDRECHT – Barendrecht heeft de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar gewonnen. In een duel, thuis tegen Hoek, werd het 5-4.

Met Tren Drexhage haalde de Bongerdclub een aanvaller binnen, die zaterdag direct zijn visitekaartje af gaf. Hij had negen minuten nodig om de 1-0 aan te tekenen. Twee minuten later zorgde Marouane Bakour met een hakje voor 2-0. Een droomstart voor Barendrecht. Daarna zakte het duel in, Hoek probeerde het wel, maar zonder al te veel succes.
De tweede helft begon niet best, want al na 1 minuut lag de 2-1 achter doelman Bradly van der Meer. Mathieu de Smet schoot hard en laag raak. Maar de rood-witten toonden veerkracht en sloegen direct terug. Het was Tren Drexhage die de 3-1 binnen schoot. Een rake kopbal van de nieuwe spits werd afgekeurd wegens duwen.
Maar rond het uur werd het duel op ongekende wijze op zijn kop gezet. Hoek kwam terug en kreeg het daarbij ook alle vrijheid van de thuisploeg. Eerst knalde Jelco Schamp de bal fraai in de kruising 3-2. Dat deed hij een paar minuten later nog eens, 3-3. En rap daarop maakte Sylvio Hage er zelfs 3-4 van. Met nog een half uur te gaan moest de thuisploeg aan de bak. Het was Joey Jongman die uit een hoekschop van Danny Monster hard en hoog de 4-4 binnen knikte. Barendrecht ging door en een paar minuten later kopte Robbert Olijfveld de 5-4 tegen de touwen. In de stand kwam geen verandering meer.

Barendrecht is weer vierde in de Derde Divisie met nu 34 punten uit 19 wedstrijden.