De ondertekening door burgemeester Govert Veldhuijzen, Sanne Groen (Openbaar Ministerie) en Mohamed Mouch (politie).
De ondertekening door burgemeester Govert Veldhuijzen, Sanne Groen (Openbaar Ministerie) en Mohamed Mouch (politie). Foto:

Boa’s, politie en Openbaar Ministerie werken samen

BARENDRECHT – Op woensdag 18 januari heeft burgemeester Govert Veldhuijzen samen met de politie en het Openbaar Ministerie het handhavingsarrangement 2023-2026 ondertekend. Onder het motto ‘Samen staan we sterk’, staan hierin afspraken over de samenwerking tussen het team BOA van de gemeente Barendrecht, het basisteam Oude Maas van de Politie en het Openbaar Ministerie.

De afspraken zijn een doorvertaling van het Barendrechts Veiligheidsbeleid op het gebied van handhaving. In dit Veiligheidsbeleid is doorlopend aandacht voor een veilige woon-, en leefomgeving en wijkveiligheid. Uit dat beleid zijn nu voor de komende jaren een aantal aandachtspunten en prioriteiten verder uitgewerkt. Hierbij gaat het bijvoorbeeld over de aanpak en verantwoordelijkheden, de voorgenomen concrete inzet, acties en maatregelen rond de veiligheidsthema's van het veiligheidsbeleid van de gemeente Barendrecht.
In de afspraken is onder andere vastgelegd dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in Barendrecht toegang tot het politiebureau krijgen op de momenten dat dit in de praktijk van belang is. De wijkagenten hebben toegang tot de gemeentelijke werklocaties van de boa's.