De Ramp in Panorama Literama

BARENDRECHT - In zijn programma Panorama Literama (vandaag, donderdag 26 januari) besteedt presentator John Brosens aandacht aan het werk van documentairemaker Willem Kremer uit Ooltgensplaat.
Aanleiding is diens docufilm over De Ramp van 1953. Binnenkort wordt herdacht dat deze ingrijpende gebeurtenis alweer 70 jaar geleden plaats vond.
De nagalm van De Ramp komt ter sprake aan de hand van Kremers werk. Daarnaast is de presentator geïnteresseerd in de wijze waarop een filmdocu tot stand komt. Wat zijn de voorbereidingen? Hoe zit het met de rechten op de interviews, de gekozen beelden en de gebruikte muziek?
Panorama Literama is te beluisteren van 20 tot 21 uur op Exxact Barendrecht.

Samenwerking Patrimonium en ERA Contour

BARENDRECHT - Maandag 23 januari ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht, en Bianca Seekles, directievoorzitter bij TBI-onderneming ERA Contour, een uitbreiding op de eerder ondertekende raamovereenkomst.
De overeenkomst voor het grootonderhoud en verduurzamen van 842 eengezinswoningen wordt hiermee uitgebreid met 363 eengezinswoningen èn 837 appartementen. Patrimonium en ERA Contour, zijn samen in 2011 gestart met de voorbereiding van grootonderhoud en het uitvoeren van energetische maatregelen in de komende 10 jaar.
Michel Ouwens (ERA Contour): "We zijn er trots op dat Patrimonium onze huidige samenwerking in deze mate wil uitbouwen met als gezamenlijk doel haar woningbezit zo snel én efficiënt mogelijk te verduurzamen.”
Door de samenwerking voort te zetten kan het onderhoud sneller en efficiënter worden uitgevoerd. "Het belangrijkste is dat vooral onze bewoners daar de vruchten van plukken in de komende jaren. Zij krijgen een energiezuinig thuis dat ook qua wooncomfort aanzienlijk verbetert”, aldus Peter Manders.