(Illustratie: Wissing/UrbanSynergy)
(Illustratie: Wissing/UrbanSynergy) Foto:

Duizend sociale nieuwbouwwoningen in de Stationstuinen

BARENDRECHT – De woningcorporaties Wooncompas, Havensteder en Patrimonium Barendrecht hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de gebiedsontwikkeling van De Stationstuinen in Barendrecht.

"De Stationstuinen wordt een plek voor iedereen met veel verschillende soorten woningen”, zo omschrijven de woningcorporaties de nieuwe wijk bij station Barendrecht. Als het nieuw te ontwikkelen gebied klaar is kunnen de corporaties ruim 1.000 sociale nieuwbouwwoningen extra aanbieden. De bouw van de eerste fase met daarin ongeveer 180 sociale huurwoningen start naar verwachting in de tweede helft van 2024.
In het gebied ten oosten van het NS station komen ongeveer 3.500 nieuwe woningen. Hiervan wordt 30 procent sociale huurwoningen en 30 procent middeldure koop- en huurwoningen. Daarnaast is er ruimte voor horeca, winkels, onderwijsinstellingen, recreatiemogelijkheden en andere voorzieningen. Dit is vastgelegd in het ontwikkelkader Stationstuinen waarbinnen (markt)partijen hun ambities tot ontwikkeling kunnen brengen.
Er komen veel woningen in een grote variëteit voor jong en oud; van student tot gezin, van betaalbaar tot duur; voor mensen uit Barendrecht en daarbuiten. De corporaties zijn actief in Barendrecht en dragen hiermee bij aan het oplossen van het tekort aan betaalbare sociale huurwoningen in Barendrecht.