Niels Vorthoren kopt Barendrecht naar 5-1. (foto: Cees Bakker)
Niels Vorthoren kopt Barendrecht naar 5-1. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht brengt spanning bovenin terug

BARENDRECHT – BVV Barendrecht heeft de spanning boven in de Derde Divisie weer helemaal teruggebracht. De rood-witten wonnen zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd overtuigend met 6-1 van DOVO, terwijl koploper GVVV punten morste. ACV zegevierde ook, zodat de top drie verder in elkaar schoof.

Barendrecht kwam zaterdag goed uit de startblokken. Kansen voor Marouane Bakour en Max van Dijk hadden nog geen resultaat, na twintig minuten schoot topscorer Robbert Olijfveld wel raak. Hij passeerde DOVO-keeper Jeroen Vrolijk na een knappe combinatie met Tren Drexhage, 1-0. Tien minuten later bediende
Danny Monster de spits op maat, dat was 2-0. Vlak voor rust deed DOVO iets terug, Nick Hak schoof de 2-1 binnen.

Monster
Na de onderbreking moest Danny Monster geblesseerd naar de kant, Romano van der Stoep was zijn vervanger. Snel bracht Barendrecht de marge weer op twee. Max van Dijk knikte uit een hoekschop raak, 3-1.

De thuisploeg was nu op stoom en denderde door. Uitbinker Marouane Bakour zag een lob maar net mislukken, een kwartier voor tijd prikte hij knap de 4-1 binnen. Niels Vorthoren kopte 5-1 tegen de touwen en het slotakkoord was weer aan Bakour door fraai de 6-1 binnen te rammen. DOVO kwam er in die fase al lang niet meer aan de pas.

Derde
Barendrecht blijft derde in de Derde Divisie met nu 47 punten uit 25 wedstrijden. GVVV en ACV staan allebei op 50. Stedoco en Sportlust'46 volgen de top drie met 43 punten.

Het ziet er naar uit dat GVVV, ACV en Barendrecht - met alledrie nog negen competitiewedstrijden te gaan - zullen uitmaken wie er met de titel vandoor gaat. Barendrecht komt beide ploegen nog tegen, eerst op 25 maart, dan is het in Assen ACV-Barendrecht. En op de slotdag van de Derde Divisie op 27 mei volgt Barendrecht-GVVV. Op 1 april ontvangt GVVV op eigen veld ACV.