Heerjansdam speelde thuis tegen DCV.
Heerjansdam speelde thuis tegen DCV. Foto:

Heerjansdam wint met 2-0 en is periodekampioen

HEERJANSDAM - Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen DCV en won met 2-0. Met die overwinning won de ploeg van trainer Ben Mierop de tweede periode, waarin het negen wedstrijden ongeslagen bleef (23 punten).

Heerjansdam startte (weer) sterk tegen DCV, in de tweede minuut schoot Lukas Valster in het zijnet en wat later redde keeper Bart de Keijzer met een reflex de harde kopbal van Ronald Ouwens. De beste aanval van de eerste helft leverde een afgekeurd doelpunt (buitenspel) van Gert-Jan Plaizier op.
Na de rust voerde Heerjansdam het tempo op en dat leverde al snel een doelpunt op. Na een goede aanval over rechts via Mathijn Valster en Luke Homan (die de bal laag naar de 2e paal plaatste) was de veel meters makende Plaizier op tijd om de bal binnen te tikken: 1-0. Daarna zag Plaizier weer een doelpunt afgekeurd worden.
Een kwartier voor tijd moest keeper Yoel van Dalen ook een keer in actie komen na een lob van Ronald Anthony. Vijf minuten later viel eindelijk de 2-0 na een aanval over links (Soufiane Erriani, Milan van den Berg) plaatste Ouwens de bal door naar Homan, die onberispelijk hard en laag diagonaal, de bal binnenschoot.

Op zaterdag 18 maart speelt Heerjansdam uit tegen Nieuw Lekkerland, aanvang 15 uur.