Hans van Hengel.
Hans van Hengel. Foto:

Nieuw op de radio: Exxact Magazine

BARENDRECHT – Exxact Barendrecht heeft op donderdag vanaf 18 uur een nieuw programma: Exxact Magazine. Het wordt gepresenteerd door Hans van Hengel.

“In Exxact Magazine zal wekelijks een mix van nieuws en informatie te horen zijn afgewisseld met muziek”, vertelt Hans. “ In Barendrecht zijn veel verenigingen en (sport)clubs actief met uiteenlopende activiteiten. Ook maatschappelijke initiatieven en goede doelen zijn actief binnen Barendrecht en omstreken. Voor nieuws en relevante informatie is plaats in dit Exxact Magazine. In de rubriek ‘korte berichten kunnen we alle activiteiten van de komende week noemen. Wie een activiteit in de studio wil promoten is van harte welkom. Neem dan vooraf even contact op.”

Tips en informatie kunnen gemaild worden naar de redactie van het programma: magazine@exxact.nl en/of via redactie@exxact.nl. “Ben je toevallig in de buurt? Kom eens langs”, zegt Hans. De studio is te vinden op de eerste verdieping van Het Kruispunt, naast de bibliotheek.


Oud Heerjansdam in beeld en geluid

HEERJANSDAM - In het centrum van Heerjansdam staat het seniorengebouw ‘Midden-Inn’. Een gecombineerde Engelse beeldspraak verwijzend naar een ‘herberg midden in het dorp’. In samenwerking met het Historisch Genootschap Heerjansdam is er op donderdagavond 23 maart in de centrale ontmoetingsruimte van het seniorengebouw een foto- en filmavond.
Max Herlaar en Joop Wiekeraadt, beiden bestuursleden van het Historisch Genootschap zullen deze avond verzorgen. Er worden historische, ook recente filmbeelden en foto’s van Heerjansdam vertoond. Tijdens de pauze is er koffie, thee en fris verkrijgbaar.
Het ‘Midden-Inn’ is te vinden aan de Sportlaan 10, nabij het RaJuBiBoS, een overkoepelend gebouw van de Heerjansdamse scholen en andere multiculturele activiteiten.
De aanvang is om 19.00 uur.


Introductielessen koper bij harmonie

BARENDRECHT – Bij Harmonievereniging Barendrecht zijn nog plaatsen vrij bij de introductielessen op alle koperen blaasinstrumenten: hoorn, trompet, trombone, bariton, euphonium en bastuba.
De introductiecursus bestaat uit vier lessen voor zowel kinderen als volwassenen en worden gegeven op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en -avond en vrijdagmiddag. De lessen worden gegeven in het Trefpunt aan de Dr. Kuyperstraat 4.
Deze cursus is in principe voor beginnende muzikanten maar ook muzikanten die al een instrument bespelen en over willen stappen naar koper zijn ook welkom.
Aanmelden of nadere informatie bij leerlingencoach Maria Prooi tel 06-42412638 of mail naar info@harmonie
barendrecht.nl.


Hulp voor Hof van Eden en Carnissehof

BARENDRECHT - In het kader van de actie NL Doet werd er vrijdag hard gewerkt in de tuin van Hof van Eden en dagbesteding Carnissehof.
Vrijwilligers van Present, medewerkers van de gemeente en het college gingen aan de slag in de tuin aan de Carnisseweg. In de stromende regen werden plantenbakken gevuld, bomen gesnoeid en werd een oppottafel gemaakt. Dat laatste gebeurde in de kas, waar het heerlijk droog was. Als beloning voor de inspanningen werd er een lunch met pannenkoeken geserveerd.

Groepsfoto in de stomende regen.