Een scene uit voorstelling door de theatergroep Aluin.
Een scene uit voorstelling door de theatergroep Aluin. Foto:

Theatergroep Aluin bij het Dalton Lyceum

BARENDRECHT - Woensdagmiddag 22 februari hadden de leerlingen van de bovenbouw van het gymnasium in het kader van de klassieke culturele vormen een prachtige voorstelling door de theatergroep Aluin.
‘Alles verandert, niets vergaat’ is het thema wat gespeeld werd in lokaal 1.07 en 1.08 aan de hand van de verhalen die Ovidius vertelt in zijn boek Metamorfosen.
‘Alles verandert, niets vergaat’ vertelt de verhalen van de ziener Tiresias, Narcissus en Echo, Cephalus, Piramus en Thisbe, Acyone en Ceyx. Ze kwamen voorbij, ze veranderden in steen, een vogel, een stem, maar ze blijven voor altijd in de verhalen.
‘Alles verandert, niets vergaat’ is ook het examenthema van het vak Latijn. De leerlingen hebben voldoende aangereikt gekregen om het examen enthousiast in te gaan. Was het theaterstuk niet toereikend dan misschien wel het gebak dat na de voorstelling klaarstond vanwege de te vieren verjaardagen van beide docenten klassieke talen.


Blues in L’ Esprit

BARENDRECHT - Liefhebbers van blues zijn zondag 19 maart weer welkom bij L'Esprit. Vanaf 15 uur spelen de Chicago Capitols heerlijke rauwe chicago blues op het podium bij de Beuk aan de 1e Barendrechtseweg. De entree bedraagt 10 euro. Wie hier nog nooit op een zondagmiddag is geweest, betaalt slechts 5 euro. Reserveren via
jan.lesprit@upcmail.nl