Deelnemers aan het project.
Deelnemers aan het project. Foto:

Sollicitatieproject Portus Groene Hart

BARENDRECHT - De havo- en vwo-eindexamenkandidaten van Portus Groene Hart hebben de week voor de voorjaarsvakantie het sollicitatieproject afgerond.

 De leerlingen voerden hiervoor sollicitatiegesprekken met commissieleden uit Barendrecht en omstreken.

De leden waren weer afkomstig uit een breed scala aan profit- en non-profitorganisaties. Zelfstandig ondernemers, politieagenten, recruiters, (para-)medici, accountants, managers en nog vele anderen gaven acte de présence. Daarnaast heeft hogeschool Inholland ondersteuning geboden, zowel door hulp bij de organisatie als deelname aan het project zelf.

De vacatures van het sollicitatieproject betreffen echte vacatures, wat dit schoolexamen voor het vak Nederlands nog realistischer maakt. De leerlingen verdiepen zich eerst in de organisatie waarbij ze gaan solliciteren, schrijven vervolgens een brief met cv, oefenen met rollenspellen en voeren tenslotte de sollicitatiegesprekken, waarbij ze het op moeten nemen tegen meerdere tegenkandidaten. Een van de leerlingen 'krijgt' uiteindelijk de baan. Uiteraard ontvangen alle leerlingen feedback van de commissieleden, wat zeer nuttig is voor toekomstige sollicitaties.