Aandacht voor kinderen en media in de bibliotheek.
Aandacht voor kinderen en media in de bibliotheek. Foto: Fotografie Gerhard Witteveen

Festival CultuurLocaal in sprookjessfeer

BARENDRECHT - Op zaterdag 25 maart opent CultuurLocaal de deuren voor het jaarlijkse Festival. Deze keer is het thema ‘Het Sprookjesbos’.

Zo’n dertig jeugdige en dertig volwassen leerlingen hebben zich aangemeld voor deze dag. Zij vormen een GrootMeespeelOrkest voor Kinderen en een GrootMeespeelOrkest voor Volwassenen. Beide orkesten zullen de hele dag werken aan de stukken die ze om 16 uur voor publiek zullen uitvoeren.
Het repertoire voor deze dag bestaat uit muziek die iedereen kent en die een sprookjesachtige sfeer oproepen. De volwassenen spelen bijvoorbeeld de Dance Macabre van Saint-Saëns en de Sabeldans van Chatsjatoerjan. De kinderen spelen onder andere Fata Morgana van Ruud Bos en het Menuet van J.S. Bach ('Paddestoelenmuziek').
De dag begint met een voorstelling voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Deze begint om 10 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Aanmelden voor deze voorstelling kan door een mail te sturen naar miranda@cultuurlocaal.nl.

Het Festival vindt plaats in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Het concert is vrij toegankelijk voor publiek.
www.cultuurlocaal.nl.


Media Ukkie Dagen in de bibliotheek

BARENDRECHT - Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 tot en met 31 maart is er in bibliotheken en op scholen in het hele land extra aandacht voor jonge kinderen en media.

Webinar
Op dinsdag 28 maart is er van 20 tot 21 uur een landelijk Webinar waarin Denise Bontje van Mediasmarties (groot)ouders met kinderen van 0 tot 6 jaar laat nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein) kind. Het Webinar sluit aan op het thema van de Media Ukkie Dagen: ‘Balans: Bewegen met Media'.
Aanmelden voor het Webinar kan via www.debibliotheekaanzet.nl.
Mediaproeverij
Bibliotheek Het Kruispunt doet mee aan de Media Ukkie Dagen met een Mediaproeverij op woensdag 29 maart, van 13 tot 16 uur. Bezoekers krijgen tijdens deze proeverij tips van mediacoach Anneke van Soest over schermgebruik en bewegen, nuttige apps, filmpjes en boekjes. De mediaproeverij richt zich op kinderen van 0 tot 6 jaar.
De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.