Zeeheldenbuurt

Dat huizen eens vervangen moeten worden is een logische situatie. Zo ook de Zeeheldenbuurt.
Sommige huizen werden nog een poos verhuurd in het kader van anti-kraak aan vnl. jongelui. Voor de kerstdagen kwam het onvermijdelijke bericht dat de huur per 1 april 2023 is opgezegd. De jongelui moeten nu weer op zoek naar andere woonruimte of terug naar de ouders.

Patrimonium heeft ook een 'vreemden-haal-de-tuinen-maar-leeg-zaterdag' gepland voor 4 maart. Doch het weekend ervoor waren er al talrijke struikrovers (hoe toepasselijk kan een woord zijn) die het nodige groen uit de tuinen spitten. Daar zit je dan, vreemden die jouw tuin leegroven en dat moet je zomaar aan zien. En opgelet, dit gebeurde in het illegale weekend want de officiële leegspitzaterdag moest nog komen en we praten nog over de maand februari.

Nog een maand te gaan en het is inmiddels nauwelijks nog leefbaar te noemen. Dan komt de opzichter van Patrimonium aangeven hoe het huis achtergelaten moet worden en geeft, waarschijnlijk goed bedoeld, het advies maar voor 1 april te vertrekken want “stel je voor dat ze een steen door je raam gooien”; hij voorziet al dat het dan wel een troosteloze situatie zal zijn.

Dan wordt de straat ook nog een periode geblokkeerd omdat het gemeentegroen al uit de grond moet…
De huur over de maand maart moet sowieso betaald worden, ondanks dat je door toedoen van Patrimonium geen echt woongenot meer hebt.
Dat moet toch anders, eigenlijk beter, geregeld worden. Het minste lijkt mij kwijtschelding van die laatste maand huur.
Ongetwijfeld zal er wel ergens een regel zijn dat dit is toegestaan. Regel hier, regel daar, regels over de menselijke maat zijn wij destijds vergeten te regelen."

Karel van Oeveren,
een bezorgde grootvader,
Barendrecht


Drijfzand in de Zuidpolder

"Een doorn in het oog is het baggerdepot in de Zuidpolder. Naast dat het een gevaarlijke situatie is vanwege het drijfzand lijkt het baggerdepot ook op een vuilstortplaats door het vele plastic wat zichtbaar aanwezig is. Een schamel zelf gemaakt niet meer leesbaar klein bordje maakt de langslopende wandelaar attent op deze levensgevaarlijke situatie van drijfzand (als het al opvalt).
Het behoeft geen betoog dat een duidelijke attendering van een groot geel waarschuwingsbord met 'pas op drijfzand' niet zou mistaan. Helaas is wethouder Vermaat anders van mening. Het bordje, dat niet meer goed leesbaar is, volstaat volgens de wethouder en De Duiker moet het puin maar opruimen. Dit getuigd mijns inziens niet van enige verantwoordelijk van de wethouder voor veiligheid in de Zuidpolder.
Het zou de wethouder sieren om hier duidelijke bebording te plaatsen. Echt Voor een Veilig Barendrecht, toch?"

Kees Takken,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Activiteiten Rafael gemeente Waterport

BARENDRECHT - Rafael gemeente Waterport houdt paasactiviteiten.

Op maandag 3 april worden er paasstukjes gemaakt onder deskundige begeleiding. De activiteit duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Deelnemers betalen 12,50 euro, inclusief versnaperingen. Zelf een snoeischaar meenemen is handig. Er is een beperkt aantal plaatsen, graag reserveren via info@waterport.nl

Op donderdagavond 6 april wordt er samen naar de Passion Live gekeken op een groot scherm. Tijd: 20.30 tot 22 uur. Er wordt gezorgd voor koffie/thee en warme chocomelk. Toegang is gratis, reserveren hoeft niet.

Op zondag 9 april, Pasen, is er een gezamenlijk Paasontbijt van 9.30 tot 10.30 uur. Aansluitend is er een Paasdienst. Toegang is gratis, reserveren hoeft niet.