Groot feest bij Vitesse na overwinning tegen rivaal KCR.
Groot feest bij Vitesse na overwinning tegen rivaal KCR.

Vitesse kan zaterdag kampioen worden

BARENDRECHT – Vitesse won zaterdag de uitwedstrijd tegen rivaal KCR. “Een mythische avond werd het. Was je erbij, dan vergeet je het nooit meer”, zegt men bij Vitesse.

Na exact 41 seconden stond Vitesse middels een vrije bal van Femke Visser voor. Sven Golz zette zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd op deze avond vol suspense. Met het vuur in zijn ogen scoorde hij vanuit alle hoeken en sneed soeverein door de KCR defensie. Ook Sander den Ouden onderscheidde zich als nadrukkelijke puntspeler.
Scores wisselden elkaar in rap tempo af, waarbij de strakke diagonale pass van Sander op Anne Luijendijk voor een oogverblindende 10-13 zorgde. Maar dan is daar altijd weer KCR icoon Remon de Vos. Als opgejaagd wild keek hij zijn jagers recht in de ogen en bepaalde de ruststand eigenhandig en uiterst koelbloedig op 12-14.  

Sloopbedrijf

Vitesse mocht de tweede helft voor de eigen bomvolle tribune aanvallen. De ervaren Mandy Biesbroek lepelde de 13-16 binnen. Remon de Vos bracht de stand op 19-23, maar veel belangrijker: het was zijn duizendste treffer voor de KCR hoofdmacht. Een absoluut record, waar ook het volledige Vitesse een groots en zeer respectvol applaus voor over had. Intussen waren de laatste minuten ingegaan en wist Vitesse dat het KCR op de knieën kreeg. Het werd een 60 seconden durende staande ovatie van alles wat oranje was. Het sprookje werd uiteindelijk realiteit en Vitesse won zeer verdiend en razend knap met 21-28.

als ze Merwede verslaan. De wedstrijd in de Bongerdhal begint 18.30 uur.