Paralympische zwemmer Rogier Dorsman.
Paralympische zwemmer Rogier Dorsman. Foto:

Rogier Dorsman pakt 6e en 7e WK limiet

HEERJANSDAM - Rogier Dorsman heeft de afgelopen twee weken tijdens wedstrijden in Lignano (9-12 maart) en Sheffield (16-19 maart in) zijn zesde en zevende limiet voor het wereldkampioenschap ParaZwemmen behaald.

Dit WK wordt op 31 juli tot en met 6 augustus in Manchester gezwommen. Dorsman zwom op de eerste dag van de wedstrijden in Italiƫ de limieten op de 100 schoolslag en de 100 rugslag. In het internationale deelnemersveld heeft Dorsman nog verschillende ereplaatsen weten te bemachtigen.

Doordat voorafgaand aan deze wedstrijden er twee zeer zware trainingsweken waren geweest, vielen de gezwommen tijden iets tegen, maar toch nog voldoende om de limieten te behalen. Daarnaast heeft Dorsman zich tijdens de krachttraining geblesseerd aan beide polsen, waardoor hij ook niet optimaal kan presteren. Toch kan hij zeer tevreden zijn. Hij heeft alle 7 behaalde limieten nu voor dit WK behaald.

De komende periode staat in het teken van de voorbereidingen voor de Eindhoven Qualification Meet (EQM) welke van 6 tot 9 april in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven worden gehouden.