Afbeelding
Foto:

Felicita Vos te gast in Panorama Literama

BARENDRECHT – Vanavond, donderdag 23 maart, schuift bij presentator John Brosens auteur Felicita Vos aan achter de microfoon van Panorama Literama.

Als dochter van een Roma-vader en een Nederlandse moeder werd de succesvolle schrijfster al op jonge leeftijd geconfronteerd met de grote verschillen tussen mensen en culturen; een gegeven dat haar in haar werk voortdurend een bron van inspiratie blijkt te zijn. Voor haar boeken gaat ze veel op reis, spreekt ze met mensen uit alle lagen van de bevolking en spendeert ze veel tijd aan research. Dat voert haar naar een grote variëteit aan plaatsen.
Maatschappelijke ontwikkelingen boeien haar, net als de soms unieke manier waarop mensen in het tumult van onze samenleving proberen te overleven. Recente titels als ‘Tussen zwarte vlinders’ en ‘Blauwe haren, zwarte ogen’ getuigen daarvan.

Het programma is te beluisteren van 20 tot 21 uur op Exxact Barendrecht.


Paasbrunch van de PCOB

BARENDRECHT - De lente komt eraan. Daarom heeft de PCOB plannen voor een uitje: een Paasbrunch en naar de Tulpen.

Hand in Hand Reizen heeft een tocht geprogrammeerd op donderdag 6 april. Reizen naar de bollenvelden gaat in een luxe touringcar. Het vertrek is om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats voor theater Het Kruispunt, Middenbaan 114. Er is in Wassenaar een paasbrunch gepland en daarna een mooie tourtocht door de bollenvelden en een rondleiding over en rond het bedrijf De Tulperij.
De kosten van dit uitje bedragen in totaal 59 euro over te boeken naar de Toekomst Reizen.
Voor verdere informatie of inschrijven voor deze tocht kan bij 06-555 98673 of mail naar info@handinhand
reizen.nl .


Reanimatiecursus bij EHBO vereniging  

BARENDRECHT - Op donderdag 13 en 20 april vindt er weer een reanimatiecursus plaats bij de EHBO vereniging Barendrecht. Deze cursus wordt gegeven in gebouw ‘t Trefpunt Dr. Kuyperstraat 4. Duur van de cursus is twee keer twee uur; kosten die hieraan verbonden zijn is 25 euro.
Opgeven kan via het e-mailadres: info@
ehbo-barendrecht.nl 


Concert Estér y Alain goed bezocht

BARENDRECHT – Bezoekers van het concert van Barendrecht Klassiek werden zondag een uur lang meegevoerd in de wereld van de Spaans- en Portugeestalige muziek. Daarvoor zorgden zangeres Ester Veldhuis en gitarist Alain Labrie.

Als duo Estér y Alain brachten ze in de Dorpskerk een programma met liedjes uit veel verschillende landen. Van Silvio Rodrigues (Cuba) en Juan Luis Guerra (Dominicaanse Republiek) tot Dulce Pontes (Portugal). Bij elk lied had Ester Veldhuis een korte toelichting of ze droeg een vertaling van de tekst voor.

Door de minimale bezetting van zang en gitaar kwamen de liedjes goed tot hun recht. Het publiek luisterde ademloos. Met meer dan honderd bezoekers was het concert bovendien uitstekend bezocht.

Op 22 april houdt Barendrecht Klassiek weer een open podium. Aanmelden kan nog tot 24 maart.

Het volgende concert is op zondag 4 juni. Nathalie Mees en Wouter Lucassen brengen dan het programma ‘C'est une chanson'.

Estér y Alain in de Dorpskerk.