Kleine Duiker zoekt voorzitter

BARENDRECHT - Voorzitter Kees Silvis van boerderij De Kleine Duiker kondigt zijn afscheid aan, Na bijna 15 jaar wordt het tijd voor een nieuw gezicht.

“Het is een prachtig initiatief om je voor in te zetten en er zijn voldoende uitdagingen om De Kleine Duiker verder te ontwikkelen”, aldus Silvis. Hij verwacht zelf nog wel als vrijwilliger betrokken te blijven, maar wil een nieuwe voorzitter niet voor de voeten lopen.

De Kleine Duiker is de laatste jaren geëvolueerd van recreatieboerderij naar zorg en recreatie. Door de komst van Horses en Co en de verlenging van de overeenkomst met Humanitas DMH is het accent verschoven. Zelf werkt de Kleine Duiker ook aan het opzetten van een zorgtak voor cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt boerderij aan stagiaires een mooie plek om ervaring op te doen.

De kinderboerderijfunctie met de horeca blijven voor De Kleine Duiker belangrijk. Zij heeft mede daardoor een brede maatschappelijke functie. De boerderij zoekt een voorzitter met bestuurlijke ervaring en affiniteit met de doelen van De Kleine Duiker.

Geïnteresseerden kunnen contact zoeken met Kees Silvis:  voorzitter@
dekleineduiker.nl of per telefoon 0630028405.


Vragen over meldingen 

BARENDRECHT - Wel 97 procent van de meldingen die inwoners doen worden binnen 3 dagen afgehandeld, laat de wethouder in een brief weten. "Maar in de praktijk loopt het vaak anders", stelt het Barendrechtse CDA.

Neem als voorbeeld een melding die wordt gemaakt over een lantaarnpaal in de straat die defect is. Binnen drie dagen komt er een bericht terug dat de melding is afgedaan, maar de lantaarnpaal wordt hierna nog steeds niet gerepareerd.

Het CDA Barendrecht heeft hier schriftelijke vragen over gesteld. Zij willen graag weten hoeveel meldingen er daadwerkelijk binnen 3 dagen zijn opgelost in plaats van afgedaan.