KCB naar Middeldijkerplein

BARENDRECHT – Inwoners van alle leeftijden die graag creatieve workshops en cursussen volgen, kunnen binnenkort definitief terecht bij een tweede vestiging van Stichting KunstCreatief Barendrecht (KCB). Deze wordt gevestigd in de Waterpoort/The Wave aan het Middeldijkerplein in Carnisselande.

Het college B&W wil, door het beschikbaar maken van deze locatie, ervoor zorgen dat meer mensen in hun eigen buurt kunst en cultuur kunnen ervaren en creatieve workshops kunnen volgen.

KunstCreatief Barendrecht verzorgt een gevarieerd en groot aanbod van cursussen en workshops op het gebied van de beeldende kunsten, voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren. De cursussen en lessen zijn laagdrempelig en er is aandacht voor zowel de beginner als de gevorderde, kortom op elk niveau is er een mogelijkheid om actief met beeldende kunst bezig te zijn.

De stichting biedt in Barendrecht-Centrum al jaren beeldende kunsten en creatieve cursussen aan op de hoofdlocatie ‘De Baerne’ aan de Binnenlandse Baan. In Carnisselande maken zij op dit moment nog tijdelijk gebruik van een ruimte aan de Reuchlinhaven 10.

KCB wil graag op deze locatie een bijdrage leveren in het aanbod van activiteiten in het centrum van Carnisselande. De programmering omvat onder andere kunstbeschouwing, tekenen en schilderen, fotografie, keramiek, edelsmeden, 3D-ontwerpen, workshops op maat en beeldende kinderfeestjes. Wethouder Margo Stolk: “De nieuwe, voor scholen gemakkelijk bereikbare, locatie voor KCB is een mooie toevoeging aan de mix van voorzieningen op en rond het Middeldijkerplein. Daarmee zorgen voor een levendiger centrum van Carnisselande.“


Frans van Zaalen trots op resultaat JA21

REGIO – Frans van Zaalen is trots op het verkiezingsresultaat van JA21. De Albrandswaardse politicus was zowel verkiesbaar voor de provincie op positie 10, als voor de waterschappen op nummer vier.

"Wij zijn onwijs trots op het neergezette resultaat”, zegt Van Zaalen. "Nederland heeft gekozen en wil het anders zien. De komende periode zal gaan uitwijzen hoe dat eruit komt te zien.”
"In Barendrecht bleef de VVD weliswaar nip de grootste partij, echter wel met een verlies van 0,6 procent stemmen”, rekent Van Zaalen voor. "Op de hielen gevolgd door de grootste nieuwkomer de BBB met 11,9 procent van de stemmen. Direct gevolgd door JA21 met 9,5 procent. Daarmee zijn Barendrecht en Albrandswaard (11,7%) procentueel de belangrijkste bolwerken voor JA21 van Zuid-Holland en na gemeente Edam-Volendam zelfs de runners-up gemeenten van het land.”

In Barendrecht en Albrandswaard tezamen kreeg Frans van Zaalen 472 stemmen voor de provincie en 791 stemmen voor het waterschap.