De erepenning werd uitgereikt in Het Kruispunt.
De erepenning werd uitgereikt in Het Kruispunt. Foto:

Erepenning voor Arnold Sluijs

BARENDRECHT - Arnold Sluijs heeft dinsdagavond 21 maart van burgemeester Govert Veldhuijzen namens het gemeentebestuur de gemeentelijke Erepenning met Waarderingsoorkonde ontvangen. 

Sluijs krijgt de Erepenning omdat hij zich al minstens 25 jaar op verschillende terreinen vrijwillig verdienstelijk maakt voor de Barendrechtse gemeenschap.
Arnold Sluijs werkt op Schiphol in de techniek. Daarnaast zet hij zich al sinds 1998 vrijwillig in Barendrecht en kunnen andere inwoners op hem rekenen. Als kind ging hij mee met het vrijwilligerswerk van zijn ouders. Arnold Sluijs geeft dit stokje ook door aan zijn eigen kinderen.
Sinds 1998 zet Arnold Sluijs zich als organisator in voor de jaarlijkse DORCAS Voedselactie. De voedselactie startte eerst in één supermarkt, maar breidde uit naar nog twee supermarkten. Hiervoor worden ongeveer 50 vrijwilligers ingezet.
Daarnaast is Sluijs sinds 2019 bij de Bethelbazar betrokken. Al 23 jaar zet hij zich als houtbewerker twee keer per maand op woensdagavond vrijwillig in bij Meliom, de Overburen.
Al vanaf de oprichting van de Stichting Hart voor Barendrecht is Arnold Sluijs ook daar vrijwillig actief. Voor de negende keer is in december de Kerstwandeling gehouden. Arnold werkte aan vernieuwing door nieuwe taferelen, waar hij zelf het script voor schreef. Ook werkt hij mee aan het radioprogramma Hart voor Barendrecht.
Bij de Noodopvang aan de Carnisseweg koken en eten buddy's met statushouders een aantal keer per maand samen vanuit het project Samen koken, samen eten. Arnold maakt het rooster voor de vrijwilligers en is bij de uitvoering aanwezig. Ook faciliteert hij vooral in de keuken de activiteiten.