Sprookjes in De Baerne

BARENDRECHT - Komende week wordt de Baerne zaal omgetoverd tot een waar sprookjesbos. In een interactieve voorstelling van ongeveer drie kwartier kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar meedoen met verhalen en muziek in de sfeer van bekende sprookjes. Onder andere komen Roodkapje en Sneeuwwitje voorbij.

Annemarie Rijkée heeft de voorstelling gemaakt en daarvoor zelf ook liedjes geschreven. Ze speelt de voorstellingen met pianobegeleiding door Hans Cok. 

De voorstelling wordt twee keer gegeven: op zaterdag 25 maart om 10 uur en op woensdag 29 maart om 14 uur in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. De toegang is gratis.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar miranda@cultuurlocaal.nl 


Themabijeenkomst over
digitale ondersteuning

BARENDRECHT - Op maandag 27 maart houden de Bibliotheek Het Kruispunt en KijkopWelzijn een themabijeenkomst over het digitale aanbod in Barendrecht. De gratis bijeenkomst start om 10.30 uur.
Steeds meer zaken moeten online geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan bankzaken, belastingaangifte en producten kopen. Het gebruik van een computer, smartphone of iPad is hiervoor noodzakelijk. Veel mensen hebben hier moeite mee.
KijkopWelzijn en Bibliotheek AanZet houden de bijeenkomst ‘Digitale ondersteuning'. Hier ontdekken de bezoekers de mogelijkheden voor digitale hulp. Na deze themabijeenkomst weten ze waar een computer-/iPad-/telefooncursus gevolgd kan worden. Of waar men terecht kan bij problemen met de telefoon, computer, iPad, e-reader. En waar er hulp is met de digitale overheid en DigiD.
Aanmelden voor deze bijeenkomst via KijkopWelzijn op 0180-691800 of ouderenwerk@kijkopwelzijn.nl. De bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek Het Kruispunt, Middenbaan 111.