De gedecoreerden met de burgemeester en de kinderburgemeester. Meer foto's op deschakelbarendrecht.nl.
De gedecoreerden met de burgemeester en de kinderburgemeester. Meer foto's op deschakelbarendrecht.nl. Foto:

Feestelijke Lintjesregen in de Dorpskerk in Barendrecht

BARENDRECHT – Het was een feestelijke Lintjesregen woensdag 26 april in de Dorpskerk. Burgemeester Govert Veldhuijzen heeft bij zes mensen een Koninklijke onderscheiding opgespeld, omdat zij zich lang voor de samenleving hebben ingezet.

Dick van Raffen

Dirk Willem Jacob van Raffen (Dick, 71) zet zich al jarenlang in voor het Christelijk Gemengd Koor Delfshaven. In 1973 werd hij verkozen tot bestuurslid, wat hij in bleef tot 1991. In 1998 werd hij wederom in het bestuur verkozen. Ook is hij al 25 jaar koster voor de Hervormde Gemeente Delfshaven. Sinds drie jaar is hij chauffeur voor de Vereniging Buurtbus Barendrecht.


Geert Bos

Geert Sikko Bos (74) is een zeer sociaal bewogen mens. Als kind nam hij iedere dag een gehandicapt buurmeisje mee achterop de fiets mee naar school. Sinds 2006 is hij aangesloten bij de Protestantse gemeente Barendrecht. Hij zet zich hier op veel vlakken in: zoals het bezorgen van het kerkblad en het beheer van de website. Ook maakte hij in 2011 een reis van vijf weken gemaakt naar een project in Ghana.
Al acht jaar is hij buddy van een bewoner van Humanitas in ’s Gravendeel. Bij de Roeivereniging Barendrecht heeft hij jarenlang een bestuursfunctie vervuld.

Martijn van Meppelen Scheppink

Voordat hij in 2004 verhuisde naar Barendrecht spande Matthias Christiaan van Meppelen Scheppink (Martijn, 52) zich in voor de Nieuwe Westerkerk - Hervormde Wijkgemeente West te Capelle aan den IJssel.
Met ervaring als beleidsmedewerker in het Europees Parlement, is het niet vreemd dat hij ook in Barendrecht de politiek opzocht. Voor de SGP-CU, was hij vanaf 2009 een jaar lang buitengewoon commissielid en acht jaar gemeenteraadslid.
Daarnaast heeft hij zich  ingezet voor de  Immanuëlkerk en was hij voorzitter van Stichting Present Barendrecht.

Wim van der Meulen 

Willem van der Meulen  (Wim, 75) is al sinds de oprichting van Toneelvereniging Barendrecht in 1986 lid van deze club. Jarenlang was hij voorzitter en nu is hij penningmeester. Talloze rollen heeft hij op de planken gezet. Van pizzaboer tot eigenaresse van een schoonheidssalon.
Ook collecteert hij voor het Prins Bernard cultuurfonds. In december 2016  is hij uitgeroepen tot collectant van het jaar. Hij werd ook uitgenodigd voor de uitreiking van de Zilveren Anjer in het Paleis op de Dam, waar hij Prinses Beatrix ontmoette.

Freek Plugge

Frederik Plugge (Freek, 77) ze zich al meer dan 45 jaar in als vrijwilliger voor kerk en samenleving. Dat begon al in 1975 in Oud-Beijerland bij de Protestantse Gemeente Ontmoetingskerk. In 1991 kwam hij in Barendrecht wonen en sloot hij zich aan bij de Protestantse Gemeente Barendrecht Wijkgemeente Carnisse Haven. Zo heeft hij zich ingezet voor de Bouw van Carnisse Haven. In 2005 richtte hij de Commissie Cultuur Carnisse Haven op.

Mark Verweij

Marinus Gerard Mark Verweij (Mark, 60) zet zich al vele jaren in diverse functies in om het algemeen belang te dienen. Zowel in zakelijke als in kerkelijke omgeving. Hij is inwoner van Ridderkerk. Vanaf april 2002 is hij betrokken bij de Stichting collectieve beveiliging bedrijventerreinen Barendrecht. Daarnaast was hij voorzitter van het GroentenFruit Huis, het comité import/export derde landen: de CIEDL. Als staflid van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten was hij verantwoordelijk voor het goed verlopen veel jongerenvakanties. Tevens was hij zeven jaar voorzitter van de +12 club van de Gereformeerde Gemeente.