Het team van Uitvaartverzorging Yvonne Jonker.
Het team van Uitvaartverzorging Yvonne Jonker. Foto:

Uitvaartverzorging Yvonne Jonker bestaat 25 jaar

BARENDRECHT – Uitvaartverzorging Yvonne Jonker bestaat 25 jaar. In die tijd is het bedrijf een begrip geworden in Barendrecht en omgeving. Aan tafel in haar uitvaartwinkel vertelt Yvonne Jonker over de start en de toekomst van haar bedrijf.

Over de start kan Yvonne heel kort zijn. “We zijn gewoon begonnen”, zegt ze lachend. “Ik heb altijd al in de uitvaartbranche willen werken. Het heeft me gewoon altijd aangesproken.”

Yvonne Jonker kreeg de kans om een opleiding te volgen. Voor een vrouw was het destijds moeilijk om bij een uitvaartonderneming aan de slag te gaan. “Er werkten 25 jaar geleden nog geen vrouwen in de uitvaartwereld. Ja, wel voor de koffie.” Yvonne en zoon Bas besloten een eigen bedrijf op te richten.

“We hebben dat op zondagavond besloten en hebben ons op maandagmorgen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We hebben een pand gehuurd en zijn open gegaan”, herinnert Bas zich.

Aan het Muziekplein opende Yvonne Jonker een uitvaartwinkel. “Het was de derde uitvaartwinkel in Nederland”, vertelt ze. In de jaren daarna groeide langzaam het aantal klanten. “Dat heeft tijd nodig, want mensen moeten je vertrouwen. De meeste mensen komen bij ons via mond op mond reclame. Want van een uitvaart komt een uitvaart”, legt ze uit.

Inmiddels is de uitvaartwinkel aan het Muziekplein verhuisd naar een groter pand ernaast. Daar is ook afscheidscentrum Sela gevestigd. In Oud-Beijerland is een uitvaartwinkel aan de Oostdijk, om de klanten in de Hoeksche Waard te bedienen.

Uitvaartverzorging Yvonne Jonker heeft een eigen stijl ontwikkeld met goed verzorgde uitvaarten. “Maar eigenlijk nooit in een zwart pak of met een hoge hoed. Dat weten de mensen”, zegt Bas. Bij de eigen stijl past het open karakter van de winkel aan het Muziekplein. “De deur staat hier altijd open voor mensen die iets willen vragen of een praatje willen maken.”

Voor Yvonne en Bas Jonker zit de voldoening van het werk in kleine dingen, vertellen ze. “Als mensen na afloop van een plechtigheid zeggen ‘Dat heb je mooi gedaan’ of als er later een bloemetje wordt bezorgd.”

Yvonne Jonker doet de komende tijd binnen het bedrijf een stapje terug, maar blijft erbij betrokken. “Bas is nu directeur. Hij zet het bedrijf voort. Ik vind het fijn om uitvaarten te blijven doen.”

Uitvaartverzorging Yvonne Jonker is gevestigd aan het Muziekplein 30 – 32 in Barendrecht.

www.uitvaartyjonker.nl 


Cantando geeft concert in Dorpskerk

BARENDRECHT - Zangvereniging Cantando bestaat 25 jaar. Dat wordt op zaterdag 13 mei gevierd met een jubileumconcert in de Dorpskerk.

De zangvereniging Cantando, opgericht in 1997 is een gemengd koor en bestaat uit ruim vijftig leden. Het repertoire is zeer gevarieerd, van klassiek tot populair: cantates, delen uit oratoria, opera’s, musicals, filmmuziek maar ook gospels, popsongs, en volksmuziek. In verband met corona kon het koor twee jaar niet repeteren, daarom wordt het jubileum nu pas gevierd.

Het koor heeft voor het jubileumconcert een aantal nieuwe liederen ingestudeerd, speciaal voor dit concert. Op het programma staan onder meer My heart will go on (James Horner), You’ve got a friend  (Carole King) en Ben (Michael Jackson).

Het koor staat onder leiding van Eric van Dalum. Hij is sinds 13 jaar de dirigent van het koor. Marie-Christien Goergen begeleidt het koor op de piano.

Het Carmel Trio zorgt voor een muzikaal intermezzo. Aanvang 20 uur. Entree gratis.
www.zangverenigingcan
tando.nl

Zangvereniging Cantando bestaat 25 jaar.