Het monument bij de Barendrechtse brug.
Het monument bij de Barendrechtse brug. Foto:

Monument bij Barendrechtse Brug opgeknapt

BARENDRECHT – Het monument voor het Derde Grensbataljon op oprit van de verdwenen Barendrechtse Brug staat er weer keurig bij. Vorig jaar leek op 4 mei de laatste herdenking gehouden te zijn bij het monument. Vanuit de Hoeksche Waard werd aangedrongen op ‘teruggave’ van het monument. Dat bleek echter te duur en te risicovol. Het monument blijft dus in Barendrecht, waar er al vijftig jaar goed voor wordt gezorgd.

Rijkswaterstaat heeft nu gezorgd voor een nieuwe vlaggenmast en een nieuwe taxushaag. René Toonen van het 4 mei comité is Rijkswaterstaat erg dankbaar.


Sjanie Schop – Bunk onderscheiden

HEERJANSDAM - Sjanie Schop-Bunk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ruim 50 jaar is ze actief bij de Protestantse Gemeente Heerjansdam/Kijfhoek als vrijwilliger. Gedurende deze zeer lange periode heeft ze samen met haar man het kosterschap op zich genomen. Zij verzorgen de schoonmaak van de kerk en de bijbehorende ruimtes en maken deze gereed voor de diensten en activiteiten. Voorts verzorgen zij de catering


Verenigde Zangers zingen Elvis

BARENDRECHT – Gospelmuziek van Elvis klinkt vrijdag 9 juni in Carnisse Haven. De muziek wordt uitgevoerd door de Verenigde Zangers.

Het mannenkoor maakte in december indruk met een kerstconcert in de Dorpskerk. “De mannen hadden er echt zin in. ‘Zo, jullie zijn weer terug!’, reageerde het publiek. Dat concert was binnen een week uitverkocht”, vertelt voorzitter Albert Jansens.

“We werken nu met het koor van punt naar punt”, legt penningmeester Bert de Goeij uit. Het volgende punt waar het koor zich op richt is het concert op 9 juni in kerkgebouw Carnisse Haven.

Tijdens het concert staat de gospelmuziek van Elvis centraal. “Elvis heeft vierhonderd gospelnummers gezongen. Hij zong meer gospel dan rock’n’roll”, vertelt Bert de Goeij. Hij nam een tijd geleden al eens muziek van Elvis mee naar de repetitieavond. “De mannen kennen Elvis allemaal. Het nummer zat er in no time in. En ze vonden het leuk.”

In Carnisse Haven zingt het koor onder meer ‘Amazing Grace’, ‘O happy Day’, You’ll never walk alone’ en ‘My Way’.

Het koor wordt voor deze gelegenheid versterkt door een aantal zangers van het koor van de Amerikaanse kerk in Den Haag. Verder werken mee pianist Hue Blanes en sopraan Gunda Leine. De Australiër Blanes doceert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gunda Leine komt uit Letland en is student aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De Verenigde Zangers gaven in 2019 voor het laatst een concert in Carnisse Haven. Ze hebben goede ervaringen met de kerkzaal. “Hij zingt lekker”, zegt Albert Jansens. Dirigent John Bakker heeft hier een aantal geslaagde concerten gehad met zijn Golden Circle Ensemble.

Het concert begint op zaterdag 9 juni om 20 uur in Carnisse Haven aan de Noordersingel. Kaarten kosten 5 euro en zijn vanaf maandag 8 mei in de voorverkoop verkrijgbaar bij Kruithof Optiek op Carnisse Veste en Vijfvinkel schoenen op de Middenbaan.

Zangers die de komende zes weken mee willen oefenen om het koor te versterken tijdens het Elvis-concert, kunnen contact opnemen met de Verenigde Zangers. Het koor repeteert iedere maandag van 20 tot 22 uur in de jeugdzaal van de Bethelkerk.
Voor informatie neem contact op met Rob Bijker telefoon 0180 611845 of 06 43942827 www.de
verenigdezangers.nl

Gospelmuziek van Elvis klinkt vrijdag 9 juni in Carnisse Haven.