Wandelen woensdagmorgen

BARENDRECHT – woensdag 10 mei kan men voor de laatste keer dit seizoen een wandeling maken onder leiding van de heer Werner Wiltens. Werner heeft 18 jaar deze wandelingen gedaan binnen de gemeente Barendrecht om het wandelen te promoten. De start is om 9 uur vanaf de Waterpoort aan het Middeldijkerplein. De wandeling is door de mooiste plekken in de omgeving van Barendrecht. De te lopen afstand is ongeveer 10/12 km. Het tempo en de te lopen afstand wordt afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. Onderweg wordt een pauze ingelast om voor eigen rekening een consumptie te gebruiken. De wandeling duurt tot ongeveer 12 uur. In september hopen ze de wandelingen weer op te kunnen pakken onder leiding van ervaren wandelaars van de vereniging.


Uitslag Duivenvlucht

BARENDRECHT - Wederom een uitgestelde vlucht van zaterdag i.v.m. slecht weer op de losplaats en omstreken, want het belang van de gevleugelde vrienden, gaat boven alles.

In het Belgische Quivrain gingen op zondag 36.000 Zuid-Hollandse duiven los om 8.30 uur, waarvan 3.677 uit de Hoekse Waard en 731 van Barendrecht e.o. Het was onbewolkt en zonnig weer, 10-14 graden met kalme Oosten windkracht 2. De snelheid was zo'n 85 km per uur.

De eerste prijs was voor P. van Gelder. Eerste Oost en eerste Hoekse Waard.
De tweede prijs was voor M&B de Kok. Eerste West en tweede Hoekse Waard.
De derde prijs was voor D. Lodder. Tweede Oost en vijfde Drechtsteden.
In West had M&B de Kok ook nog de derde prijs en Visser-Gemert de tweede prijs.

Tussenstand Generaal Kampioenschap On-aangewezen na drie vluchten. Eerste D. Lodder, 859 punten, tweede P. van Gelder 852 punten, derde M&B de Kok 832 punten.
Tussenstand Generaal Aangewezen. Eerste D. Lodder 892 punten, tweede Gemert-Visser 836 punten, derde A. van Berkel 723 punten.