Present vraagt bedrijven die mee doen aan de #kruiwagenchallenge.
Present vraagt bedrijven die mee doen aan de #kruiwagenchallenge. Foto:

Fortune Coffee regio Rijnmond neemt Kruiwagenchallenge van Present aan

BARENDRECHT - Mariska Blokland van Fortune Coffee regio Rijnmond heeft een ‘kruiwagenovereenkomst’ afgesloten met Stichting Present.

De kruiwagen is hét symbool van netwerken. Present vraagt bedrijven die mee doen aan de #kruiwagenchallenge om werk te maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Fortune Coffee regio Rijnmond gaat als eerste ondernemer de uitdaging aan. Het team zal in mei een gezellig én groen project gaan uitvoeren bij De Overburen op de Kruidentuin.
Het Barendrechtse bedrijf levert al twintig jaar goede, duurzame koffie en professionele koffieautomaten bij bedrijven, scholen, kerken en sportverenigingen. Dat maakt Fortune Coffee regio Rijnmond tot een geweldige kruiwagen voor de maatschappelijke projecten van Stichting Present: alle goede gesprekken en nuttige klussen beginnen immers met een warm kopje koffie.
De kruiwagenchallenge is een actie in het kader van het vijftienjarige jubileum van Stichting Present om nog meer ondernemers kennis te laten maken met de waarde van vrijwillige inzet.


Hollen door de Bollen

BARENDRECHT - Op zondag 16 april vertrok een volle bus vanaf het gemeentehuis om deel te nemen aan de wandeltocht ‘Hollen door de Bollen’. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door het Roparun Team Bollenstreek. De hele opbrengst komt ten goede aan Stichting Roparun, die de palliatieve zorg voor kinderen en volwassenen met kanker ondersteunt. Tijdens de reis naar Lisse werd veel informatie gegeven over het landschap, de bijzondere bezienswaardigheden onderweg en de mooie bloembollenvelden. Na het wandelen werden een paar lange tafels gedekt met lekkernijen en hapjes uit de verschillende wereldkeukens. De deelnemers hadden dit zelf gemaakt. Het motto was: samen lopen, samen delen en samen eten.

Stichting Laxmi en Kijkopwelzijn worden bedankt voor de goede organisatie en het sponsoren van deze dag.
Dit bericht werd geschreven en ingestuurd door de vluchtelingen die sinds kort in Barendrecht gehuisvest zijn. Zij hebben hierdoor een nieuw stukje Nederland kunnen ontdekken.

Alle deelnemers kijken terug op een geslaagde dag.