Vervolg voorpagina

De toekomst van de kermis

Voor Kees Schaap is het niet houden van de jaarlijkse kermis geen optie. "De vele kinderen, ouderen en ouders die van de kermis genieten mogen wat ons betreft niet de dupe worden van baldadige jeugd. Het verplaatsen van de kermis voorkomt volgens ons deze jeugdproblematiek ook niet.”
"Het college ziet de kermis graag in Barendrecht”, reageert een medewerker van de gemeente. "De kermis moet een leuke en veilige plek zijn om te bezoeken voor alle Barendrechters. Mede naar aanleiding van de incidenten die dit jaar hebben plaatsgevonden, zullen we gaan kijken naar de organisatie en de voorwaarden die wij daaraan stellen. Daarom zal de gemeente samen met de politie en de kermisexploitant de gebeurtenissen grondig evalueren alvorens een besluit wordt genomen over volgend jaar.


Zwem4Daagse vindt eind mei plaats

BARENDRECHT - ZPB H&L Productions zal op maandag 22 tot en met vrijdag 26 mei de Zwem4Daagse houden in het Inge de Bruijn Zwembad. 

Er wordt dagelijks gezwommen tussen 18 en 19.30 uur. Tijdens de Zwemvierdaagse zwemmen de deelnemers tot en met 10 jaar een afstand van 250 meter. Deelnemers van 11 jaar en ouder zwemmen 500 meter per dag. Na vier dagen zwemmen, ontvangt de deelnemer een medaille. Dat kan zowel op donderdag als vrijdag. 

Kinderen met alleen een A-diploma moeten begeleid worden door een volwassene. 

De kosten bedragen 10 euro voor zwemmers tot en met 10 jaar en 12,50 euro voor zwemmers vanaf 11 jaar. Ook voor de begeleiding van een kind is inschrijven verplicht.

Op dinsdag is er in het instructiebad een clinic van het wedstrijdzwemmen tussen 18 en 19 uur. Inschrijven is niet nodig, het kan zijn dat men even moet wachten omdat de groep vol is. Kosten voor onze clinic zijn in combinatie met het aanmelden voor de Zwem4daagse gratis.

Opgeven

Opgeven via www.zwem4daagse.nl/zwem4daagse/deelnemen/zoeken/item/682050/
zpb_hl_productions/.


Kleine expositie in Oude Postkantoor

HEERJANSDAM - In de bevrijdingsweek is het Oude Postkantoor enkele dagdelen geopend. Het Historisch Genootschap organiseert een kleine expositie van objecten uit de oorlog en van de bevrijding van Heerjansdam.
Het clubgebouw is open op donderdag 4 mei van 14 tot 16 uur. Nellie van Rijswijk verzorgt dan ook een bescheiden theekrans met wat Heerjansdamse lekkernijen. Ook op zaterdag 6 mei is het clubgebouw open vanaf 10 uur.
Dirk Oomsen is aanwezig voor belangstellenden die op zoek zijn naar hun familiestamboom met Heerjansdamse voorouders. Het clubgebouw is aan de Vlasakkers, achter de historische Dorpskerk.