Claude Mushikangondo (foto: Arnold Sluijs)
Claude Mushikangondo (foto: Arnold Sluijs) Foto:

Stichting Khaki Fonds in Hart voor Barendrecht

BARENDRECHT - Op dinsdag 9 mei zijn Corina van der Laan en Claude Mushikangondo van het Khaki Fonds en Leen Pot, voorzitter van de Bethelbazar te gast in het radioprogramma Hart voor Barendrecht.

Het Khaki Fonds is één van de goede doelen waar de Bethelbazar, net als vorig jaar, ook dit jaar geld voor inzamelt. Het Khaki Fonds helpt weeskinderen onderwijs te volgen in Khartoum (Soedan) en Kinshasa (Congo). Kinderen die zonder hulp niet naar school toe kunnen en jongeren die anders geen opleiding kunnen volgen. Ruim 65 procent van deze kinderen zijn meisjes. School betekent voor hen hoop op een betere toekomst, maar ook hoop op een samenleving waar meisjes en vrouwen beter tot hun recht kunnen komen.
Mede dankzij de steun van de Bethelbazar 2022 kon het aantal studenten uitbreiden. Dit jaar wil het Khaki Fonds doorgroeien tot 25 studenten. Vrijwilligers lokaal, vaak oud-studenten, helpen mee met de selectie van nieuwe studenten en blijven in contact met de studenten. Bij kandidaten wordt o.a. gekeken naar hun motivatie en studiewens. Met Leen Pot wordt in deze uitzending gekeken naar de programma onderdelen van de Bethelbazar.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag tussen 19 en20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht.
www.hartvoorbarendrecht.nl