De Fietsen van Ambacht heeft een servicepunt in Barendrecht.
De Fietsen van Ambacht heeft een servicepunt in Barendrecht. Foto:

Fietsen van Ambacht heeft een servicepunt in Barendrecht

H.I.AMBACHT - De vraag naar e-bikes is de laatste jaren enorm toegenomen. De variatie in e-bikes is ook veel uitgebreid. E-mountainbikes, sportieve e-bikes, hippe e-bikes en family bikes, het aanbod is groot geworden. 

In de afgelopen jaren heeft De Fietsen van Ambacht ook het aanbod hierop aangepast. Daarom is de huidige showroom te klein geworden. Door het grote aanbod van e-bikes zijn de gewone fietsen en kinderfietsen in de verdrukking gekomen. Maar hier wordt verandering in gebracht.

Kinderen niet vergeten

“Als we stoppen met het verkopen van kinderfietsen, leren de kinderen niet meer fietsen en weten ze later ook de weg naar onze winkel niet te vinden”, aldus Jan Bosman eigenaar van De fietsen van. ''Ondanks de toegenomen vraag naar e-bikes is er ook nog steeds vraag naar gewone fietsen. En laten we zeker de kinderfietsen niet vergeten. Hier hebben wij een ruim aanbod van."

Meerdere filialen

''Inmiddels hebben we vestigingen in Capelle aan den IJssel, Ridderkerk en een reparatie en servicepunt in Barendrecht. Wij merken dat onze klanten voor het aanschaffen van een nieuwe fiets bereid zijn om naar Hendrik-Ido-Ambacht te rijden maar het een belemmering vinden om steeds hier voor het onderhoud naar toe te komen. Dat heeft ons op het idee gebracht om meerdere kleinere winkels te openen om vanuit daar service en reparatie uit te voeren. Hendrik-Ido-Ambacht als hoofd-filiaal met een totaalaanbod, Capelle en Ridderkerk met een kerncollectie fietsen en Barendrecht voorlopig als service en reparatiepunt. Hiermee kunnen wij regionaal fietsen verkopen en heeft u als klant het voordeel dat u dichtbij huis terecht kan voor onderhoud en de eerste gratis servicebeurt."

Barendrecht 

Marc Terlouw, eigenaar van De fietsen van Barendrecht, is in november 2022 begonnen met zijn werkplaats. Marc is een fietsenmaker in hart en nieren en dat heeft hij niet van een vreemde! Marc was vroeger werkzaam bij Peter Terlouw tweewielers en is blij met deze samenwerking. Het repareren en onderhouden van fietsen is wat hij het liefste doet. Na de opening heeft Marc nog weinig reclame hoeven te maken. Meteen na de opening wisten veel Barendrechters de weg naar Terlouw weer te vinden. De werkplaats is voorzien van professionele gereedschappen waardoor het onderhoud aan e-bikes ook geen enkel probleem is. De klanten die graag een nieuwe fiets willen kopen kan hij nu doorverwijzen naar De fietsen van Ambacht. Voor de eerste beurt kan men dan weer bij Marc terecht.

De fietsen van Ambacht
Veersedijk 55
3341 LL Hendrik-Ido-Ambacht
078 - 684 8100
info@defietsenvan.nl