Bij de Elf Ranken waren ze heel blij met de iPads.
Bij de Elf Ranken waren ze heel blij met de iPads. Foto:

Ipads en laptops uitgedeeld

BARENDRECHT - De gemeenteraad heeft enkele weken geleden 19 tweedehands iPads met groot scherm geschonken om deze weg te geven aan Barendrechters die deze goed kunnen gebruiken. De Barendrechtse Uitdaging is gevraagd hiervoor te matchen. Daarop zijn maatschappelijke organisaties uitgedaagd een gemotiveerde aanvraag in te dienen. Op de vele verzoeken heeft de ‘matchgroep’ van de Barendrechtse Uitdaging besloten dat de iPads direct ten goede dienen te komen aan de mensen.

Linda Sanders bracht bij Borgstede en de Elf Ranken enkele iPads voor gebruik in de huiskamers van de bewoners. Activerende apps kunnen de bewoners stimuleren hiervan in spelvorm gebruik te maken. Bij de Overburen gaan de cliënten met leerzame apps activiteiten doen. De Zorgnijverij heeft haar aanvraag gemotiveerd opdat de cliënten met bijvoorbeeld Ehealth apps kunnen worden gestimuleerd met hun emoties om te gaan. 

Daarnaast zijn er diverse aanvragen die ook met een refurbished laptop geholpen zijn. Deze laptops zijn diezelfde dag bezorgd; zoals bij Drukwerk Barendrecht waar de zoon van een van de medewerkers zijn schoolopdrachten nu goed kan maken. En aan Stichting Vluchtelingenwerk Barendrecht voor enkele statushouders geschonken via Copiatec.