Afbeelding

Wesley Sneijder, John De Wolf en co op 9 juni tegen BVV14?

Algemeen

Wedstrijd van je leven

Door Rory Bouman

BARENDRECHT - Een wedstrijd mogen spelen tegen je idolen, welke voetballer droomt er niet van? 90 minuten op het veld tegen Champions league winnaars, oud-vedetten van Real Madrid en culthelden van Feyenoord. 

De namen liegen er dan ook niet om bij de potentiële tegenstander FC de Rebellen: onder andere Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en John de Wolf maken deel uit van de selectie. Als de schrijver van dit artikel spreekt met Bas, Denan en Rody van de vriendenploeg van BVV14 is de hoop tastbaar, het enthousiasme voelbaar en klinkt het verlangen door in hun stemmen: “Stel je voor krijgen we een vrije trap tegen en staat Wesley Sneijder ineens achter de bal.”

De mannen zijn, net als hun teamgenoten van BVV14, naast voetballers ook liefhebbers. Ze omschrijven zichzelf als een hecht vriendenteam; gaan voor elkaar door het vuur, zijn niet bang om onderling soms flink de waarheid te spreken en steunen elkaar door dik en dun. Als het mee zit staan ze samen op 9 juni op het veld tegen sommige van de meest getalenteerde spelers uit de Nederlandse voetbalhistorie.

Hoe is dit tot stand gekomen?

Denan: “Onze teamgenoot Roan zag op ESPN informatie over de stem-actie langskomen en belde mij gelijk. We hebben het toen samen voorgesteld aan de rest van het team wat resulteerde in collectief enthousiasme. De inschrijving volgde en inmiddels hebben we bijna meer dan 3000 teams achter ons gelaten waardoor we nu behoren tot de laatste 50 kanshebbers.

Wat hebben jullie gedaan om zoveel mogelijk stemmen te krijgen?

Rody: “Ik werk bij de lokale, blauwgetinte, supermarkt en daar heb ik een actie uitgezet onder mijn collega’s; degene die de meeste stemmen binnenhaalt krijgt van ons een cadeaubon.” Denan: Op Koningsdag zijn we naar het Kralingse Bos festival geweest en daar liepen we allemaal rond met QR codes op onze shirts waardoor medebezoekers makkelijk op ons konden stemmen via hun mobiel.” Bas: “Ook zijn we met ons spandoek over de actie op verschillende plekken langs de route van de marathon gaan staan.”

Als jullie de actie weten te winnen, naar welke namen bij de Rebellen kijken jullie dan het meest uit?

Bas: “Wij zijn allemaal Feyenoorders dus het zou leuk zijn als we tegenover John de Wolf, Paul Bosvelt en Royston Drenthe op het veld staan.” Rody: “Maar ook een aantal Ajacieden als tegenstander is interessant: dan gaan we een pittig duel zeker niet uit de weg.

Zou het de welbekende kers op de taart zijn op het huidige seizoen?

Bas: “Jazeker. De huidige jaargang begon wat stroef na onze promotie van vorig jaar. Misschien hebben we in eerste instantie de stap hogerop toch iets onderschat. Gelukkig hebben we na de winterstop de weg omhoog weer kunnen inslaan door enkele goede resultaten neer te zetten. En dan zou een wedstrijd tegen een ploeg met zulke grote namen, voor een team als ons dat al meer dan zes jaar bij elkaar is, een fantastische afsluiter zijn van het seizoen.” 

De jongens van BVV14 steunen kan door te stemmen via deze link: www.wedstrijdvanjeleven.nl. De uitslag wordt op 13 mei bekend gemaakt in het programma De Eretribune op ESPN.