Louter voor de bühne

"Vaak een veel gehoorde uitdrukking uitgesproken in een politieke context. Het was mijn eerste gedachte toen ik het recente bericht in de media vernam over het buitenbad in Barendrecht wat er uiteindelijk 'niet' gaat komen. Al sinds 2015 ligt, punt 7 van het EVB programma (voorheen punt 6), op de spreekwoordelijke (duik)plank. Uitspraken als 'we breiden het uit met een buitenbad' en 'er is voldoende ruimte' waren destijds de oneliners.

Wat blijkt nu, de buitenruimte op de locatie is toch te klein en de kosten te hoog. Vorig jaar maart (verkiezingstijd) gaf EVB wethouder Van der Linden nog aan een buitenbad te willen op de locatie in Carnisse. Het lijkt mij dat de klaarblijkelijk te kleine buitenruimte op de bestemde locatie al wel eerder bekend was? En had voormalig wethouder Schaap destijds niet gezegd dat aan zo'n zwemfaciliteit in Barendrecht behoefte is en dat best wat geld mag kosten? Helaas, voor een plons in een buitenbad moeten we écht uitwijken naar een naburig buitenzwembad. Het blijven uitspraken in verkiezingstijd louter voor de bühne zou ik zeggen."

Kees Takken,
Barendrecht


Herdenking koloniaal verleden

"De Culturele Alliantie Barendrecht nodigt u uit voor een culturele bijdrage aan het Cultureel Café op nader te bepalen datum aan het eind van de zomer.

Dit jaar is het officieel 160 jaar geleden dat de slavernij in de Nederlanden met de invoering van de Emancipatiewet op 1 juli 1863 officieel werd afgeschaft in Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Eustatius en Sint Maarten. Ook in Indië werd de slavernij al in 1860 afgeschaft, hoewel dat minder bekend is.
De Culturele Alliantie Barendrecht wil op een gepaste wijze uitgebreid stilstaan bij deze belangrijke mijlpaal in de geschiedenis. Daarom roepen wij al onze relaties op om met ideeën te komen hoe wij dit in Barendrecht breed onder de aandacht kunnen brengen. Graag gaan wij met u in gesprek over de wijze hoe dit het meest past in onze gemeente. Iedereen, jong en oud, die een culturele bijdrage kan leveren in de vorm van mode, zang , dans, folklore, verhalen, gedichten, beeldende kunst, kookkunst, kortom elke vorm van cultuur is welkom.

U bent welkom op een informatieavond op het gemeentehuis op 24 mei, inloop 19 uur, start bijeenkomst 19.30 uur, hiervoor zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Om verzekerd te zijn van deelname kunt U zich aanmelden onder vermelding van uw activiteit op: cab.barendrecht@gmail.com of stichtinglaxmi@gmail.com ."

Ed Mol,
Voorzitter Culturele Alliantie Barendrecht


Ben jij ook zo verwonderd?

"Over de besluiten die de gemeenteraad neemt?
Over de manier waarop het college met niet gelijkgestemden omgaat?
Over het feit dat in maart tijdens de verkiezingen voor de provincie de VVD met 15,7 % van de stemmen veruit de grootste partij in Barendrecht was?
Dat dit liberale geluid in Barendrecht nauwelijks meer klinkt en het populisme de overhand heeft?

Wij Hans Hertog, Jan Jippes en Hans Langeweg zijn daarover zeker verwonderd.  Als oud-bestuurders van de VVD in Barendrecht en nog steeds actief betrokken bij de lokaal liberale politiek, vinden wij dat het lokale liberale geluid meer aandacht verdient.
Daarom horen wij graag wat jij ons daarover te vertellen hebt, je bent van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar van gedachten te wisselen.
Op donderdag 25 mei om 20 uur komen we daarvoor op Trondheim 11-13 bijeen, iedereen die zich via info@liberaalbarendrecht.nl aanmeldt is van harte welkom.

Tot op 25 mei dan spreken we elkaar,
met liberale groet,"

Hans Hertog, Jan Jippes, Hans Langeweg
Lokaal Liberaal Barendrecht, powered by VVD


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.