De burgemeester bezocht het echtpaar.
De burgemeester bezocht het echtpaar. Foto:

Felicitaties voor 65-jarig echtpaar de Jong-van Ringelesteijn

BARENDRECHT – Burgemeester Govert Veldhuijzen bezocht maandag 8 mei het echtpaar de Jong-van Ringelesteijn om ze te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk. Het echtpaar trouwde op 8 mei 1958 en vieren dit jaar hun vijfenzestigste huwelijksdag.

Het echtpaar werd geboren in Rotterdam. Ze traden in het huwelijk in het stadhuis aan de Coolsingel. “Om 12 uur”, herinnert mevrouw zich. Ze had die dag een witte bruidsjurk aan, meneer droeg een jacquet en een hoge hoed. Dat is te zien op een trouwfoto die in de huiskamer staat.

Omdat ze in Rotterdam geen geschikte woning konden vinden, ging het echtpaar in Krimpen aan den IJssel wonen. 

In december 2000 verhuisden ze naar een nieuw appartement in Barendrecht-Carnisselande. “Dat was in verband met de kinderen en kleinkinderen. ‘Er komen hier huizen, is dat niets voor jullie?’, hebben ze gevraagd”, vertelt mevrouw. Vanuit hun appartement heeft het paar een mooi uitzicht op de Oude Maasheuvel.

Meneer de Jong heeft als bouwkundig tekenaar meegewerkt aan het ontwerp en de bouw van veel woningen en bedrijfsgebouwen. Hij deed dat eerst voor een zelfstandig bedrijf, later voor de gemeente Zoetermeer. Ook werkte hij mee aan de bouw van de Rooms katholieke kerk in Hoogvliet.