Rick Boers (midden).
Rick Boers (midden). Foto:

Rick Boers eerste op Strongman Battles

BARENDRECHT - Op zondag 7 mei vonden in Nijmegen de NYMA Strongman Battles plaats. Rick Boers (23) werd winnaar in level 3 gewichtsklasse tot 105 kilo.
De Barendrechter startte op 18 jarige leeftijd als powerlifter en is sinds een halfjaar overgestapt naar strongman. Dit was altijd zijn grote wens.
Afgelopen zondag was Rick's eerste wedstrijd. Omdat Rick nog maar een halfjaar traint was deze wedstrijd vooral om ervaring op te doen. Tot zijn grote blijdschap werd hij eerste door maar liefst 3 van de 5 onderdelen te winnen.


ZPB CJ1 speelt finale in eigen bad

BARENDRECHT - Door als derde te eindigen in de eindrangschikking van de Eredivisie mag ZPB H&L Productions CJ1 in het weekend van 20 en 21 mei gaan strijden om de algehele landstitel in de klasse jongens O-15.
Op 20 mei spelen zij hun eerste wedstrijd om 11.30 uur tegen ZPC Amersfoort. De winnaar van deze wedstrijd speelt vervolgens om 19 uur tegen PSV uit Eindhoven.
Op 21 mei staan dan de finales op het programma. Als ZPB H&L Productions CJ1 de wedstrijden van 20 mei winnend weet af te sluiten, staan zij in de finale die om 16 uur gespeeld gaat worden. De wedstrijden om plek 5/6 en 3/4 vinden respectievelijk plaats om 13.30 en 14.45 uur. Er wordt gespeeld in het Inge de Bruijn zwembad .


Bedrijventoernooi bij ZPB

BARENDRECHT - In het Inge de Bruijn zwembad houdt ZPB H&L Productions op zaterdag 10 juni het Gerard van den Burg toernooi. Inschrijven kan tot 15 mei door een mail te sturen naar stichtingsteunfonds@zpb.nl .Er wordt waterpolo gespeeld op een laagdrempelige manier met 10 minuten per wedstrijd. Vanaf 11 uur is de ontvangst. De finales zijn om 17 uur, gevolgd door een diner en een feestavond.