Het clubhuis van Watersportvereniging ’t Waaltje.
Het clubhuis van Watersportvereniging ’t Waaltje. Foto:

Samenwerking watersporters en Zorgvijverij

BARENDRECHT – In het clubhuis van Watersportvereniging ’t Waaltje aan de Noldijk 87 start zaterdag 13 mei het zomerseizoen. Die dat start ook een bijzondere samenwerking met de Zorgnijverij: de horecavoorziening Smaak aan het Water.
Bij de start van Smaak aan het Water zijn zaterdag de wethouders Margo Stolk en Miranda de Hoop aanwezig.
De bestuurders van de Zorgnijverij en de watersportvereniging maakten jaren geleden in 2017 al kennis met elkaar. Nu gaan beide instellingen samenwerken en wordt het clubhuis een laagdrempelige ontmoetingsplek aan de Waal.
De Smaakmakers van het leerrestaurant Smaak (onderdeel van de Zorgnijverij) zullen zaterdag aanwezig zijn en serveren in het clubhuis. Het officiële moment is om 15.30 uur. Alle Barendrechters die gebruik willen maken van de horeca zijn zaterdag vanaf 15 uur welkom voor een hapje en een drankje. Het hapje is deze middag tot 16.30 uur voor rekening van de Watersportvereniging en Smaak.


Cantando geeft concert in Dorpskerk

BARENDRECHT - Zangvereniging Cantando bestaat 25 jaar. Dat wordt op zaterdag 13 mei gevierd met een jubileumconcert in de Dorpskerk. Het koor heeft voor het concert een aantal nieuwe liederen ingestudeerd, speciaal voor dit concert. Het Carmel Trio zorgt voor een muzikaal intermezzo. Aanvang 20 uur. Entree gratis.