Met tien man een ongelijke strijd tegen DVS’33 Ermelo. (foto: Cees Bakker)
Met tien man een ongelijke strijd tegen DVS’33 Ermelo. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht op eigen veld onderuit

BARENDRECHT – BVV Barendrecht lijkt in de beslissende fase van de competitie in de Derde Divisie tekort te komen om nog aanspraak te mogen maken op eventuele promotie. De rood-witten verloren in een matig duel op het eigen sportpark De Bongerd met 2-0 van DVS'33 uit Ermelo.

Een half uur lang ging het gelijkop, er waren maar weinig kansen voor beide doelen te noteren. Vlak voor rust ontbrandde de ontmoeting, toen Joey Jongman en Omar el Ghazouani na een opstootje allebei geel kregen van de matige arbiter Van Veelen. Dat brak de Barendrecht-middenvelder in de extra tijd van de eerste helft op toen hij opnieuw een geel kartonnetje voorgeschoteld kreeg. Jongman hoefde na de rust niet meer terug te komen, Barendrecht moest met tien man verder.

DVS'33 kon zodoende in de tweede helft met steeds een mannetje over wat rustiger aan doen. De thuisploeg mazzelde toen Stef Nijland paal en lat raakte.
Wilde Barendrecht nog wat klaar maken, was er vers bloed nodig, maar Van Steensel greep niet in en wachtte met wisselen. Dat deed hij pas nadat wie anders dan Stef Nijland de 0-1 had binnengeprikt. Toen pas kwamen Wouter Rieken, Marouane Bakour en Oleg Mrowicki als verse krachten het veld in, om Barendrecht mogelijk nog aan een puntje te kunnen helpen.
Het haalde weinig uit. Het werd nog zelfs 0-2 nadat doelman Bradly van der Meer bij een hoekschop mee was voorin maar niet kon voorkomen dat invaller Benjamin Roemeon de bal in het lege doel kon schieten. DVS'33 blijft zo meedoen om de derde periode, Barendrecht moet blijven hopen op plek 3 in de eindstand en of dat dan nog een rol speelt op weg naar de nacompetitie.