Barendrecht strijdend naar overwinning. (foto: Cees Bakker)
Barendrecht strijdend naar overwinning. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht mag blijven hopen op plek 3

BARENDRECHT - Barendrecht mag blijven hopen op plek 3 in de Derde Divisie en een eventuele nacompetitie. De rood-witten wonnen zaterdag in Katwijk met 1-0 bij Rijnvogels. Max van Dijk maakte na een half uur de enige treffer.

Over de wedstrijd valt niet heel veel te vertellen. Rijnvogels kende een goed begin, maar de beste kans was voor Romano van der Stoep die net naast kopte. De bezoekers pakten het initiatief wat ook leidde tot de 0-1 van Max van Dijk. Hij passeerde Rijnvogels-doelman Yannick Augustinus van dichtbij na een rebound op een vrije trap van Tim Eekman.
Na de rust kreeg Barendrecht kansen, via Eekman (over) en Robbert Olijfveld (naast). Ook Rijnvogels had een goede mogelijkheid, maar het bleef 0-1. Barendrecht verzuimde het duel vroegtijdig te beslissen, Anass Serghini en Marouane Bakour misten. Zo bleef het tot het einde spannend, maar trok de ploeg van Leen van Steensel het duel toch over de streep.

Vierde

Barendrecht blijft vierde, achter koploper ACV en de achtervolgers GVVV en Stedoco die alledrie wonnen. De achterstand op Stedoco is twee punten. Er zijn nog twee duels te gaan. De titel gaat naar ACV of GVVV, de Veenendalers hebben drie punten minder. Plek 3 gaat tussen Stedoco en Barendrecht.

Ter Leede

Op zaterdag 20 mei trekt Barendrecht naar Sassenheim voor het uitduel bij Ter Leede. De week daarna is de laatste wedstrijd van de competitie, op De Bongerd tegen GVVV. Dan is duidelijk of er voor de rood-witten nog een toetje in zit of dat de selectie met vakantie kan. 


Uitslagen duivensport

BARENDRECHT - Zaterdag werden 34.317 Zuid-Hollandse duiven werden gelost in Pont.st.Max, waaronder 3.534 uit de Hoekse Waard en 702 uit Barendrecht en omstreken
Eerste algemeen (1e Oost, 7e Drechtsteden) werd D. Lodder, tweede (2e Oost) P. van Gelder en derde P. van Gelder (5 e / 6e HW).
Eerste en tweede West M & B de Kok, derde West Gemert-Visser.