Smitshoek speelde tegen Goes.
Smitshoek speelde tegen Goes. Foto:

Smitshoek doet goede zaken

BARENDRECHT - Zonder echt goed te spelen heeft Smitshoek goede zaken gedaan bovenin de 4e divisie. Afgelopen zaterdag stond het duel tegen nummer vier Goes op het programma. Met een verschil van slechts twee punten kon Goes dus bij winst over Smitshoek heen naar de derde plaats.

Smitshoek begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na 6 minuten wist Jelmer van Leeuwen de score te openen. Na een strakke steekpass van Joey Kleijn kwam Van Leeuwen alleen voor de keeper en zette hij koelbloedig de 1-0 op het scorebord. Daardoor moest Goes in de achtervolging. Dat leidde direct tot een grote kans. Alleen gaf Michael Termijn door snel uit te komen de spits van Goes zo weinig tijd dat hij gehaast over schoot. De rest van de eerste helft speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Smitshoek kreeg na een goede actie van Jelmer van Leeuwen een corner. Daaruit werd de afvallende bal hard ingeschoten door Peter Verhoeve, maar zijn fraaie uithaal werd net van richting veranderd en ging naast. Vlak voor rust pakte Michael Termijn nog op voortreffelijke wijze een vrije trap die hard ingeschoten werd vanaf de rand van de 16 meter.

Smitshoek begon in de tweede helft zoals in de eerste helft. Het enige verschil was dat het schot van Jelmer van Leeuwen nu wel gepakt werd en ook de inzet van Ryan Koolwijk werd gestopt. Daarna werd Goes sterker en drukte het de mannen van Edwin de Koning achteruit. De Smitshoekse defensie bleef echter goed overeind. Echt grote kansen wisten de bezoekers niet te creƫren. Zeker toen de krachten van Goes wegzakten, kwamen er wat kansjes voor de thuisclub. Joey Kleijn was dichtbij een treffer na een voorzet van Jelmer van Leeuwen. Ook invaller Joost van Eck was nog dichtbij, maar miste net de juiste richting. Op de mooie grasmat was het in de blessuretijd een andere invaller die wel doeltreffend was. Marvin van der Made zette de 2-0 op het bord na een lange bal van achteruit en besliste de wedstrijd definitief.

Door deze uitslag heeft Smitshoek met nog 2 wedstrijden te gaan 5 punten voorsprong op Goes. Doordat aanstaande kampioen Kloetinge en Capelle (reeds periodekampioen) aan kop gaan in de derde periode maakt Smitshoek nog kans op de vervangende derde periodetitel en kan het wellicht in de nacompetitie nog gaan strijden om promotie. Op 20 mei moet dan wel gewonnen worden uit bij Zwaluwen en de geschiedenis leert dat dit vaak lastig is. De week daarna speelt Smitshoek thuis tegen Nieuwenhoorn en weten we of er nog een toetje in zit dit seizoen.

Barendrecht 8 is kampioen

BARENDRECHT - Barendrecht 8 verzekerde zich zaterdag van de titel. Het seniorenteam mocht aantreden op het hoofdveld en kwam in actie tegen NBSVV 2. Alleen winst was genoeg. Bij gelijkspel en zonder puntverlies van concurrent Rijnmond Hoogvliet zou het aankomen op doelsaldo.
In een moeizaam duel duurde het even eer er gescoord werd, maar de bevrijdende treffer volgde gelukkig voor het laatste fluitsignaal. Daarna werd er natuurlijk een feestje gevierd.
Het vriendenelftal is elf jaar geleden opgezet. Het is hun eerste kampioenschap.

Feest voor de vrienden van Barendrecht 8. (Foto: Romy van Karsbergen)