Deelnemers aan de IJsheiligenmarkt.
Deelnemers aan de IJsheiligenmarkt. Foto:

Geslaagde eerste IJsheiligenmarkt

BARENDRECHT – Nu de IJsheiligen zijn geweest, kunnen de plantjes zonder gevaar voor nachtvorst de tuin in. Dat was voor De Kleine Duiker aanleiding om voor het eerst een tuinfair te organiseren: de IJsheiligenmarkt. 

Mensen konden hier onder meer terecht voor plantjes, zaden en tuinbeelden. Tuingereedschap kon geslepen worden, Ed Aldus verkocht natuurfoto’s en de gemeente nam tegels in ontvangst voor het NK Tegelwippen. Smid Peter van der Linden liet zien hoe hij zwaarden, messen en gereedschap maakt.

De markt trok de hele dag veel bezoekers, zonder dat het overladen druk was. Gezien het succes is de datum voor de tweede IJsheiligenmarkt al bekend: zaterdag 11 mei 2024.


Inschrijven voor avondvierdaagse

BARENDRECHT - De inschrijving is geopend voor de avondvierdaagse Barendrecht, die wordt gehouden van 5 tot een met 8 juni.
Inschrijven kan via de website a4dbarendrecht.nl een dan kiezen voor webshop. Starttijden tussen 17.30 en 19 uur.
Inschrijven op de eerste avond kan ook bij de tafel van de organisatie.


PCOB gaat naar Volendam

BARENDRECHT - Op donderdag 1 juni heeft de PCOB weer een dagje uit georganiseerd, ditmaal naar Volendam. Een dagtocht vol Hollandse gezelligheid en lekker eten.

Het gezelschap rijdt in een luxe touringcar richting Volendam waar ze naar verwachting om 12.15 uur in Stompetoren in het nieuwe Grand Café de lunch zullen nuttigen. Om 13.30 uur rijden zij dan door naar Volendam om 14.30 uur bij Paviljoen Smit Bokkum voor een proeverij en rondleiding aan te komen. Dit paviljoen in Volendamse stijl is werkelijk uniek, de palingrokerij is beroemd over de hele wereld om zijn verse paling. Om 16.30 uur rijden ze met de touringcar via een leuke route naar Ankeveen. Om 17.30 uur komen ze aan bij restaurant de Drie Dorpen voor een driegangen-diner.

Er gaan zoals altijd twee (gediplomeerde) begeleiders mee, zodat ook voor degenen die kampen met beperkingen er voldoende hulp is. De verwachte thuiskomst zal rond 21 uur zijn.
Op donderdag 1 juni vertrekt de bus om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats voor het theater Het Kruispunt, Middenbaan 114.

Meer informatie of opgeven via 06-555 98673 of info@handinhandreizen.nl. De kosten van dit uitje bedragen in totaal 75 euro inclusief busreis, lunch, het driegangen-diner en bezoek aan de rokerij.


Gevallen postkarren bij Terre des Hommes

BARENDRECHT - De goede doelen winkel van Terre des Hommes aan de Onderlangs heeft al geruime tijd overlast van de postkarren.

Bezorgers van post.nl laten deze rolcontainers dagelijks slingeren op en rond de Middenbaan. Voor vandalen erg aanlokkelijk om hiermee iets te ondernemen.
De coördinatoren van de winkel zijn al verschillende keren met de bezorgers in gesprek gegaan omdat er wekelijks karren bij de ingang van de winkel staan. Toch was het afgelopen zaterdag weer raak en was er een kar naar beneden gegooid. Voor de vrijwilligers die de winkel draaien en hiermee proberen geld op te halen voor het goede doel, is het niet makkelijk om deze rolcontainers weer rechtop te krijgen en naar boven te sjouwen.

En weer ligt er een postkar onderaan de trap...