Op een stralende middag speelde Vitesse tegen Rust Roest. (foto: MBR Fotografie)
Op een stralende middag speelde Vitesse tegen Rust Roest. (foto: MBR Fotografie) Foto: MBR Fotografie R E v/d Linden

Vitesse pakt volle buit na lastige middag

BARENDRECHT - Het weer in Nederland gaat alle kanten op, maar afgelopen zaterdag scheen de zon volop. Dit in schril contrast met de eerdere ontmoeting tegen Rust Roest, die op een regenachtige dag in Eindhoven plaatsvond. Toen wist de selectie beide potjes met slechts 1 punt verschil te winnen. Vitesse was dus gewaarschuwd voor een lastig middagje.

De amusementswaarde van het tweede was niet al te hoog, om het zacht uit te drukken. In alle opzichten was de ploeg van Mandy Wigant beter dan Rust Roest, maar dit kwam alleen verdedigend tot uiting. De doelpunten waren, ondanks de vele kansen, spaarzaam. Een 12-6 eindstand gaf dan ook alleen de verdedigende verhouding weer. Wat telt is 2 punten en hiermee behoudt het de tweede plek op 1 punt van Vriendenschaar.

Ook het eerste was niet van plan er een lastige middag van te maken en een snelle 2-0 voorsprong deed dit onderstrepen. Hierna werd het echter een stuk moeizamer. Rust Roest bleef geduldig schieten en herhalen en het ontbrak Vitesse aan verdedigende grip. Een time-out op 4-5 was dus ook al noodzaak en Nathan van Helden en Niels Molendijk riepen hun ploeg hierin stevig tot de orde. Het directe effect bleef helaas uit. Nadat onder luid gejuich van “de moeders” de 6-6 binnen viel, nam Vitesse het initiatief weer over.

Het verschil bleef telkens 2 of 1 in het voordeel van Vitesse, maar weglopen van de Eindhovenaren zat er niet in. Verdedigend kwamen er wissels aan te pas en aanvallend beloonde de ploeg zich keer op keer niet. Ook aanvallend werd er gewisseld, maar met een stand van 13-12 in de laatste minuten was het weer met samengeknepen billen afwachten. De verlossende treffer viel dan toch en met 14-12 doet Vitesse, mede door het puntverlies van directe concurrenten, goede zaken. Ook in deze poule is het gat met de nummer 1 nog slechts een punt.


Him Yong Gi levert een mooie prestatie

BARENDRECHT – Op zaterdag 13 mei werd in Enschede de DGMA International Tang Soo Do Championship gehouden. 

De Barendrechtse Tang Soo Do vereniging Him Yong Gi was vertegenwoordigd met 13 deelnemers. Zij behaalden uiteindelijk 20 medailles en een trofee. Trainer Marcel Spierings was erg tevreden over zijn leerlingen.
Bij het onderdeel sparren werd goud behaald door: Kevin Young, Chan Thuong Bui, Joy Bui, Sven van Vugt en Sem Roon. Zilver werd veroverd door Lyenne Roon en Judith den Ouden. Brons was voor Cathleen Young en Piet van Vugt.
Bij het onderdeel loopvorm werd goud behaald door Chan Thuong Bui, Joy Bui en Cathleen Young. Zilver werd behaald door Kevin Young. Brons werd behaald door: Sven van Vugt, Lyenne Roon en Judith den Ouden.
Bij het onderdeel wapenloopvorm werd goud veroverd door Kevin Young. Brons werd behaald door Chan Thuong Bui en Judith den Ouden.
Daarnaast werd goud veroverd door Sven van Vugt bij het onderdeel breken.
Verder was er bij het onderdeel team wapenloopvorm zilver voor Chevelly Bhaggoe en Cathleen Young.

Het team van Him Yong Gi.