Workshop Bordje Vol

BARENDRECHT - De langdurige mantelzorg voor een naaste kan een hele uitdaging zijn en kan ervoor zorgen dat mensen de grip op hun eigen, persoonlijke leven kwijtraken, omdat ze vaak te veel op hun bordje hebben.

Ze zijn daarom welkom bij de gratis workshop Bordje Vol op donderdagochtend 25 mei van 10 uur tot 11.30 uur bij Mantelzorg Adviespunt KijkopWelzijn.

De workshop geeft mantelzorgers spelenderwijs zicht op energievreters en energiegevers. Welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Met ‘Bordje Vol’ krijgt de mantelzorger in korte tijd waardevolle inzichten in de balans tussen draagkracht en draaglast.
Mantelzorgconsulenten Janette Koppert en Karin Loendersloot zullen de workshop verzorgen en waar nodig tips geven of ondersteuning bieden bij het doorlopen van de stappen.

Deelname aan de workshop is gratis. Graag aanmelden want het aantal plekken is beperkt. Aanmelden kan door te bellen naar de balie van KijkopWelzijn via (0180) 69 18 00.

Of door te mailen naar balie@kijkopwelzijn.nl o.v.v. Workshop BordjeVol, uw naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Sluitingsdatum van aanmelding is 20 mei.


Brocante Markt Klein Frankrijk

REGIO – Het evenemententerrein van Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland wordt zaterdag 20 mei omgetoverd tot één van de grootste brocante markten van Nederland. Op de elfde editie van Brocante Markt Klein Frankrijk presenteren tweehonderd deelnemers hun mooiste schatten en unieke vondsten op het gebied van antiek, brocante, vintage, curiosa, streekproducten en alle snuisterijen die je op zo’n typische Franse markt tegen kunt komen.

De entree voor bezoekers bedraagt 5 euro inclusief parkeren. Kinderen tot 10 jaar zijn gratis. De markt is geopend van 9 tot 17 uur. Kijk voor meer informatie op www.brocantemarktkleinfrankrijk.nl 


Lentedienst in de Kijfhoekkerk

HEERJANSDAM – In de Kijfhoekkerk wordt zondag 21 mei weer een dienst gehouden.

In het kleine historische polderkerkje van Kijfhoek wordt maandelijks, op de eerste en derde zondagmiddag een traditionele kerkdienst gehouden. De Stichting Behoud Kijfhoekkerk stelt hiertoe het bijna zevenhonderdjarige kerkje ter beschikking. De diensten staan onder verantwoordelijkheid van de Protestantse Gemeente Heerjansdam-Kijfhoek.
Op zondag 21 mei om 15 uur leidt Wim Wiersma uit Sliedrecht een Lente-kerksamenkomst.

www.kijfhoekkerk.nl