Inloopavond voor veteranen

BARENDRECHT - Op donderdag 25 mei houdt het veteranencomité Barendrecht weer een inloopavond voor de Barendrechtse veteranen. Deze wordt gehouden in café Den Pimpeleaar, aanvang 19 uur. De eerste drie consumpties en een snackje zijn op kosten van het veteranencomité.

De inloopavond zal ingeleid worden met een kort praatje vanuit het bestuur van het veteranen comité Barendrecht. Aansluitend geeft een lid van de Saint Andrews Pipe Band een korte presentatie. De Saint Andrews Pipe Band zal ook weer een belangrijke bijdrage leveren aan de Barendrechtse veteranen dag op 10 juni. 


Bijeenkomst voor wijkbewoners

BARENDRECHT - Op zondag 21 mei vindt er weer een bijeenkomst plaats in de Immanuelkerk voor Barendrechters die niet regelmatig een kerk bezoeken maar wel belangstelling hebben voor het geloof. Dit keer zal er worden ingegaan op de betekenis van het Pinksterfeest onder het thema 'Door welke geest laat u/jij je beïnvloeden?'

Tijdens deze bijeenkomst is er veel ruimte voor onderling gesprek, ook worden er een aantal bekende liederen gezongen. Iedereen, jong en oud, gelovig of op zoek, is  welkom. 

De bijeenkomst begint om 13 uur en duurt ongeveer een uur. Begonnen wordt met een kopje soep en een broodje. Het adres van de Immanuëlkerk is Klarinetweg 2. 


Donderdag dauwtrappen in Kijfhoek

HEERJANSDAM - Het  ‘dauwtrappen’ is in verschillende regio’s van ons land nog steeds een gewoonte op Hemelvaartsdag om in alle vroegte een wandeling in groepsverband door het buitengebied te maken.

In de 19e eeuw werd dit gedaan omdat de dauw op het gras een zuiverende en genezende werking zou hebben. Men ging toen, nog vóór zonsopkomst, blootsvoets dansend over het gras. Tegenwoordig is het dauwtrappen een gezonde en frisse ochtendwandeling met het gezin, familie en vrienden.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei start om 7 uur vanaf de Kijfhoekkerk voor een natuurwandeling door het Develgebied. Tegen 8 uur zijn de deelnemers terug. Ze kunnen dan genieten van hun zelf meegebracht ontbijtpakketje rond de kerk en in de tuin van Jan en Metha van der Net. Voor koffie, thee en frisdrank en wat lekkers erbij zal worden gezorgd.

Rond 9 uur wordt in het polderkerkje een korte samenkomst gehouden over het thema rond de Hemelvaartsdag. De natuurwandeling is onder leiding van dominee Piet van Veldhuizen, verbonden aan De Ark in Hendrik-Ido-Ambacht. De samenkomst zal worden geleid door dominee Antoinette van der Wel van de Open Hof kerk in Hendrik-Ido-Ambacht.

Informatie

Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie over de historische kerk van Kijfhoek op www.kijfhoekkerk.nl