Ben jij de stem van jouw generatie?

"Ben je jong, mondig, realistisch en durf je je uit te spreken? Heb je onderwerpen die je aan het hart gaan? EVB nodigt je graag uit om ons te vertellen wat er leeft, wat jij en je leeftijdgenoten denken en hoe je Barendrecht ziet. Wat vinden jullie belangrijk? Wat zien jullie graag anders? 

Daarom organiseren wij op dinsdag 13 juni 2023 om 19.15 uur een bijeenkomst voor jongeren in de Raadzaal van het Gemeentehuis. Deze bijeenkomst is de start voor een op te stellen Jongeren Manifest Barendrecht. Kom je ook? We gaan deze avond graag in gesprek over een aantal belangrijke thema’s zoals huisvesting, uitgaan/horeca, sport en recreatie en veiligheid. Maar we laten ook ruimte voor eigen inbreng. We horen graag wat er speelt!

Iedere jongere tussen 15 en 27 jaar is welkom. Meld je aan via Whatsapp 0180-201020 of per mail : info@echtvoorbarendrecht.nl. Ben je niet in de gelegenheid om te komen, maar wil je wel graag van je laten horen? Dat kan! Stuur ons dan een bericht via deze contactgegevens.
Tot 13 juni !"

Karin Örs,
gemeenteraadslid EVB,
Barendrecht


Inloopavond voor veteranen

"Donderdag 25 mei organiseert het veteranencomité Barendrecht weer een inloopavond voor de Barendrechtse veteranen.

Locatie cafe De Pimpeleaar. Aanvang 19:00 uur. De eerste drie consumpties en een snackje zijn op kosten van het veteranencomité.

We hopen een goed vervolg te geven aan de voorgaande inloopavonden en een tot dusver toenemend aantal Barendrechtse Veteranen te mogen ontvangen. Ook deze inloopavond zal ingeleid worden met een kort praatje vanuit het bestuur van het veteranen comité Barendrecht. Aansluitend geeft een lid van de Saint Andrews Pipe Band een korte presentatie. De Saint Andrews Pipe Band zal ook weer een belangrijke bijdrage leveren aan de Barendrechtse veteranen dag komende 10 juni. Voor deze veteranen dag, maar natuurlijk ook voor de inloopavond nodigen wij in het bijzonder de jongere veteraan uit om eens vrijblijvend te komen kijken. Wij gaan graag ook met hen in gesprek over wat we voor elkaar en voor Barendrecht kunnen betekenen."

Thijs Valentien,
alg.bestuurslid veteranencomité Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Feest bij Jayda’s

BARENDRECHT – Bij Jayda’s op Carnisse Veste is het zaterdag 27 mei feest op het terras. Er is onder meer een tekenwedstrijd, gratis schminken en glittertattoo. Bovendien zijn er twee bijzondere gasten, waarmee de bezoekers op de foto kunnen gaan. 


Exxact Magazine

BARENDRECHT - In Exxact Magazine is er vandaag, donderdag 25 mei, aandacht voor onder andere de derde halve Marathon in Barendrecht die gehouden wordt in het weekend van 14 en 15 oktober.
Het programma is van 18 tot 19 uur te horen op Exxact Barendrecht.


Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen van de website in je postbus:
www.deschakelbarendrecht.nl/nieuwsbrief/
aanmelden