Opvang aan Zuider Carnisseweg

Vervolg van de voorpagina. 

Jonathan Vrijman (EVB) vroeg naar de verkeersveiligheid op de Zuider Carnisseweg. De burgemeester antwoordde dat het een weg is van het waterschap. De gemeente dringt er bij het waterschap op aan om iets te doen aan de snelheid van het verkeer.

Daphne Plaizier (PvdA) wees erop dat er kentekens gestolen zijn van auto's van het personeel. Zij moeten langs de weg of op het parkeerterrein van het sportpark parkeren. De burgemeester bevestigde dat. Er zijn echter te weinig aangiften om cameratoezicht te rechtvaardigen.

Toekomst

Als Barendrecht erin slaagt om flexwoningen te bouwen in het Zuidelijk Randpark, op de grens met Rotterdam, dan wordt de opvang aan de Zuider Carnisseweg overbodig. Over de woningen in het Zuidelijk Randpark wordt momenteel gesproken door de provincie gesproken met de gemeente Rotterdam. “Dat vind ik een hoopvol signaal”, zei de burgemeester.

Arie Kooijman (GL) is kritisch over die oplossing. “Dat doet ons denken aan een ver verleden, waarin zieken en melaatsen buiten de gemeenschap geplaatst werden.” Daar is de burgemeester het niet mee eens. Het gaat in het Zuidelijk Randpark om de opvang van vluchtelingen, in combinatie met flexwoningen voor spoedzoekers en andere groepen. “Die combinatie is in Barendrecht niet zo makkelijk te organiseren. Zeker niet binnen de bebouwde kom.”

Het duurt nog meer dan een jaar voordat de flexwoningen in het Zuidelijk Randpark worden opgeleverd. De burgemeester kondigde aan dat het college volgend jaar bij de gemeenteraad terugkomt om de noodopvang voor nog één periode langer open te houden.


Vragen over overlast Onderlangs

BARENDRECHT - De PvdA heeft opnieuw vragen gesteld aan het college naar aanleiding van de eerder ingediende schriftelijke vragen over de aanhoudende overlast op de Onderlangs.

“De fractie maakt zich zorgen over de hinder die wordt veroorzaakt door bestelbusjes die de weg blokkeren, waardoor inwoners in rolstoelen moeilijkheden ondervinden bij het betreden van de Middenbaan en fietsenrekken slecht bereikbaar zijn”, stelt gemeenteraadslid Tina Jakoeb.

“Het college heeft erkend dat er meerdere meldingen zijn ontvangen over postbusjes die de weg blokkeren. Handhavingsinspanningen zijn volgens het college reeds uitgevoerd door BOA's (Buitengewoon Opsporingsambtenaren), maar de PvdA wil graag weten of er naast gesprekken ook sancties kunnen worden opgelegd aan bedrijven die herhaaldelijk verantwoordelijk zijn voor deze vorm van overlast, zoals bijvoorbeeld Post NL. De fractie verzoekt het college om opheldering over mogelijke sancties die kunnen worden opgelegd aan deze bedrijven.”

De PvdA wijst ook op hinder door hangjongeren. "Laat op de avond worden er zijstraten van de Middenbaan gebruikt om te roken, blowen en te eten, wat tot ongewenste situaties leidt.”