Petrusband. (foto Niek Stam)
Petrusband. (foto Niek Stam) Foto:

Petrus-band weer live in Barendrecht

BARENDRECHT - De Petrusband treedt weer op in Barendrecht. Op vrijdagavond 23 juni is er concert- en samenzangavond met de band, die bekend is van het tv-programma Petrus in het land.

Van 26 mei tot en met 23 juni trekt de Petrus-band weer door het land. Vijf kerken zetten hun deuren open voor een mooie avond vol bijzondere liederen uit het Liedboek. Het gaat om vertrouwde, nieuwe én vergeten liederen die voor het tv-programma Petrus in het land (KRO-NCRV) van een nieuw muzikaal jasje werden voorzien. Daaronder zijn ook enkele geliefde liederen van de recent overleden dichter en theoloog Huub Oosterhuis.

De Petrus-band bestaat uit muzikanten Frank van Essen (viool, percussie, zang), Suzan Renkema (zang), Jan-Willem van Delft (toetsen), Allard Gosens (gitaar), Luca Genta (cello, bas) en Sjoerd Visser (sax, fluiten).
Op vrijdag 23 juni is de band in de Bethelkerk, Schaatsbaan 1, aanvang 20 uur. Kaarten kosten 12,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Kaarten bestellen kan via
zingenindekerk/petruslive
De opbrengst van de avond gaat naar het Oekraïne Noodfonds.


Kliederkerk in Carnisse Haven

BARENDRECHT – ‘Abraham gaat op reis’ is op zondag 4 juni het thema van der Kliederkerk in Carnisse Haven aan de Noordersingel 30. Deze duurt van 12 tot 14 uur.

Centraal staat het verhaal van Abraham die geroepen wordt om op reis te gaan. Kliederkerk is bedoeld voor jong en oud en bestaat uit 3 onderdelen: samen ontdekken, vieren en eten. Het begint met diverse activiteiten, bijvoorbeeld knutselen, een spel of iets om over na te denken. Deelnemers kunnen zelf kiezen wat ze gaan doen en in welke volgorde. Aan de hand van deze activiteiten ontdekken ze het verhaal van Abraham.
Na ruim een uur is er een laagdrempelige viering van ongeveer 20 minuten, waarin het Bijbelverhaal samenkomt met alle activiteiten. Tenslotte is er een maaltijd, waar iedereen zelf ook iets te eten voor mee kan nemen.
Toegang gratis.