Op de foto voor het gemeentehuis.
Op de foto voor het gemeentehuis. Foto:

Family Fair voor hulp aan Oekraïne

BARENDRECHT – Bij de Immanuelkerk wordt op zaterdag 3 juni van 9.30 tot 13.30 uur de Family Fair gehouden.

Er is die dag en rommelmarkt, verkoop van boeken, dozen met groente en fruit, tassen, bloemen, kaas, suikerspinnen. Voor de kinderen is er speelgoed en een grabbelton. Er is koffie, thee, frisdrank en Oekraïens gebak, gebakken door Oekraïense vluchtelingen. En voor de lunch zijn er snacks en patat.

Om 12.30 uur is er een optreden van een Oekraïens kinderkoor.

Boeken en goede spullen voor de rommelmarkt zijn erg welkom. Die kunnen op vrijdagavond 2 juni worden ingeleverd in de kerk tussen 18.30 en 20.30 uur.

De opbrengst is bestemd voor het organiseren van transporten van hulpgoederen vanuit Polen naar Oekraïne. De kosten van de hulpgoederen zijn hoog, omdat daar miljoenen mensen in nood zijn en het dus niet om kilootjes maar om tonnen gaat. Ook het transport is duur door de verre afstand. De opbrengst wordt voor 100 procent gebruikt voor hulp aan de Oekraïners in de zwaarst getroffen gebieden.
De kerk heeft doorhaar jarenlange inzet voor Polen goede banden met hulpverleners in dat land en in Oekraïne.

De Immanuëlkerk staat aan de Klarinetweg 2, dichtbij supermarkt Dirk.


INGEZONDEN

Dagje uit in het kader van
Project ‘Goede Buur’

"Afgelopen zaterdag 20 juni had de Stichting Steun Opvang Vluchtelingen in Barendrecht, in het kader van het Project Goede Buur, een mooi dagje uit georganiseerd naar Madurodam en vervolgens een wandeling langs het Scheveningse strand en boulevard.

Vanuit Goede Buur worden buddy’s aan nieuw ingekomen statushouders verbonden. Zij gaan de mensen bekend maken met Barendrecht. Ze worden daarbij ondersteund door o.a. Hart voor Barendrecht, Woningbouwverenigingen, Taal op Maat, KOW, Stichting Present en bovengenoemde stichting. Elke partner organiseert activiteiten waarin ontmoeting, taal, zaken rond en in het huis, ontspanning, kennismaking met het dorp, centraal staan.

Project Goede Buur is ondergebracht bij VWN. De coördinator van Goede Buur, Aala Taleb , heeft de buddy’s en hun gezinnen of alleenstaanden uitgenodigd. De bus was bijna vol. Het was een stralende dag.

Binnengekomen in Madurodam riep één van de kinderen: “Ik zie Rotterdam!!”
De lunch, die we meegenomen hadden is verzorgd door één van de Statushouders die in Afghanistan als Chefkok heeft gewerkt. Iedereen was er tevreden over behalve hijzelf. ‘Het had beter gekund’, zoals hij zei.

Daarna nog heerlijk uitwaaien op het Scheveningse strand en Boulevard.

Bijtijds waren we weer terug bij het gemeentehuis waar nog een foto gemaakt werd.

Behalve dit dagje uit ondersteunt St. Steun de mensen waar nodig met een lening voor tickets voor gezinshereniging, voor aanvraag naturalisatie en soms ook voor leermiddelen of een cursus die de mensen weer verder op weg helpt. Lijkt het u/jouw iets om ook buddy te worden of zou u onze stichting willen steunen met een gift, dan kunt u bellen of mailen naar :

A.v.d.Wel-v.Es, telefoonnummer 06-21563136 of mail
awel1950@live.com "

Ans van der Wel,
Barendrecht