Barendrecht kan nog hopen op een plekje in de nacompetitie. (foto: Cees Bakker)
Barendrecht kan nog hopen op een plekje in de nacompetitie. (foto: Cees Bakker) Foto:

BVV: nacompetitie niet meer in eigen hand

BARENDRECHT – BVV Barendrecht mag - met nog een competitiewedstrijd te gaan - nog altijd hopen op een plekje in de nacompetitie. De rood-witten, die zaterdag bij Ter Leede met 2-1 wonnen, hebben dat echter niet meer in eigen hand.

De opdracht voor komende zaterdag is simpel: op De Bongerd winnen van GVVV en dan moet de ploeg van trainer Leen van Steensel hopen dat Sparta Nijkerk onderuit gaat bij Staphorst. En dat het trio Stedoco, Rijnvogels en Hoek - ook nog kansrijk voor de laatste periodetitel - niet al te zeer uit hun slof schiet. In dat geval krijgt het seizoen voor Barendrecht nog een toetje, al is er zelfs bij een nederlaag nog een scenario waar dat mogelijk zou zijn.

De winst zaterdag bij Ter Leede was er een na een zeer bewogen duel, waarin Aness Serghini en Tim Eekman rood kregen. Scheidsrechter Baars had sowieso een drukke middag, want de leidsman trok drie keer rood en bij elkaar acht maal geel.

Zaterdag viel in de Derde Divisie al een beslissing: ACV werd kampioen, de Assenaren gaan naar de Tweede Divisie, iets dat Barendrecht ook zo graag wil. GVVV en DOVO hebben zich al verzekerd van een periodetitel, de rood-witten maken daar nog steeds kans op, zij het dat ze vooral afhankelijk zijn van Staphorst, dat overigens zaterdag Stedoco wist te kloppen.

Barendrecht is weer derde, achter kampioen ACV en achtervolger GVVV, dat zaterdag zonder belangen naar De Bongerd komt. De Veenendalers hebben als nummer twee al een periodetitel op zak. Met alle opties wacht er zaterdag hoe dan ook een spannende middag. De aftrap is 14.30 uur.