Belfius Mons-Hainaut. (foto:Susan Plaizier)
Belfius Mons-Hainaut. (foto:Susan Plaizier) Foto: © Susan Plaizier

Belfius Mons-Hainaut wint F.C. den Hoedt Mini-Toernooi

BARENDRECHT - CBV Binnenland hield zaterdag 20 mei het eerste internationale F.C. den Hoedt Mini-Toernooi. Tijdens dit toernooi voor de leeftijdsklasse onder 12 jaar, streden twaalf van de beste miniteams uit Nederland en België voor de titel.

Het toernooi wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan oud-voorzitter Frits den Hoedt, die in 2021 overleed. Het Belgische Belfius Mons-Hainaut kroonde zich in een spannende finale tot kampioen.
In een volgepakte sporthal de Driesprong waren de teams al vroeg aanwezig om de strijd met elkaar aan te gaan. Onder de aanwezigen waren onder andere Nederlands kampioen Thriple Threat uit Haarlem, meerdere teams uit de eredivisie, twee topteams uit België en uiteraard thuisteam CBV Binnenland.

Toeschouwers werden getrakteerd op een waar spektakel met basketbal van een enorm hoog niveau. Na spannende kruis- en halve finales stond aan het einde van de dag de grote finale op de planning. Onder toeziend oog van honderden supporters streden Nederlands kampioen Thriple Threat tegen één van de beste teams uit België: Belfius Mons-Hainaut. Uiteindelijk waren het de Belgen die na een zinderde finale de beker omhoog mocht houden. Giants Antwerpen veroverde het brons.