HCB promoveert naar de 1e klasse. (foto: Linda Kriesels)
HCB promoveert naar de 1e klasse. (foto: Linda Kriesels) Foto:

HCB heren 1 is nu al kampioen

BARENDRECHT - Met nog drie wedstrijden in het vooruitzicht, mag het eerste herenteam van HC Barendrecht zich nu al kampioen noemen.

Zondag speelde HCB Heren 1 de kampioenswedstrijd op eigen veld tegen de heren van Pollux uit Vlaardingen. Al dagen keken de mannen uit naar deze wedstrijd. HCB spits Thom Roolaart liet er geen gras over groeien en scoorde al in de eerste minuut de 1-0. Direct volgde een tegendoelpunt van Pollux en was de stand weer gelijk.
Lang stond de 1-1 op het scorebord. Een stand die niet voldoende zou zijn om de titel en de daarbij behorende promotie naar Barendrecht te halen. Gespannen keek het in grote getale toegestroomde HCB publiek toe. Pas in het derde kwart wisten de Barendrechtse mannen de 2-1 voorsprong te bemachtigen vanuit een strafcorner . Een prachtige sleep van Guus Prillevitz die als een streep het doel van Pollux in ging. Comfortabel voelde de 2-1 voorsprong nog niet, maar gelukkig volgde er wederom een strafcorner en was de sleep van Guus wederom onhoudbaar voor de Vlaardingse keeper.
Twee minuten voor tijd wist Pollux nog 3-2 te scoren, maar dat bleek niet genoeg om HCB van de titel af te houden. Het laatste fluitsignaal klonk als muziek in de oren. De ontlading bij spelers en de HCB aanhang was groot.