Alpe d’Huez gaat op weg naar de Alpe d’Huez.
Alpe d’Huez gaat op weg naar de Alpe d’Huez. Foto:

Omvangrijk Vitesse team naar Alpe d’HuZes

BARENDRECHT - Namens korfbalvereniging Vitesse vertrekt er volgend weekend een groot team van 40 vrouw/man richting Alpe d’Huez voor het jaarlijkse evenement in de strijd tegen kanker.

Nog even in de achteruitkijkspiegel kijken: vorig jaar werd door Wijnand Molijn, eigenaar van Vitesse sponsor BMS Forwarding, het zaadje gepland om met een Vitesse team aan dit evenement deel te nemen. Het plan werd afgelopen jaar uitgewerkt en het resultaat is dat meer dan 20 mensen in ons team de Alp gaan bedwingen.
Het ultieme doel is zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de bestrijding van kanker. Naast de actieve deelnemers gaan ook zo’n 20 mensen mee als begeleider en/of supporter. Bovendien is het Vitesse Video Team (bekend van de livestreams en podcasts) ook gestrikt.

Er is tot nu toe door het Vitesse team al meer dan 35.000 euro opgehaald. Donderdag 1 juni is de dag dat de Vitesse wielrenners, hardlopers en lopers de Alpe d’Huez gaan bedwingen, dat mag tot maximaal zes keer, vandaar dat het evenement ook Alpe d’HuZes heet. Er zullen in totaal zo’n 5000 deelnemers uit Nederland aanwezig zijn en een ongeveer even groot aantal supporters en begeleiders. Thuisblijvers er niets van te missen, want het Vitesse Video Team gaat op 1 juni live verslag doen bij de finish. Tijden volgen nog, maar thuisblijvers kunnen via het Vitesse YouTube kanaal alles live meemaken.

Alles over de Vitesse deelnemers vinden op de site
www.kvvitesse.nl/
alpe-dhuzes/