(foto: Marjan Visser)
(foto: Marjan Visser) Foto:

Heerjansdam heeft alles in eigen hand

HEERJANSDAM - Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen het al gedegradeerde De Zwerver en won met 1-4.

Heerjansdam startte sterk in Kinderdijk en drukte vanaf de aftrap de thuisclub ver terug op eigen helft. In de tweede minuut al leek Mike Sloof kopend te gaan scoren (na een vrije trap van rechts). De verdediger liep net onder de bal door en liet daarmee de kans op een snelle voorsprong liggen. Die twee minuten later toch kwam, na een schitterende aanval met goal. Railey Martijn stuurde Gert-Jan Plaizier diep en die haalde daarna schitterend hard, diagonaal uit: 0-1.
Ook daarna bleef Heerjansdam het initiatief houden, maar kon niet verder uit lopen. Sterker nog, in de 32e minuut toen De Zwerver eigenlijk voor het eerst met veel spelers op de helft van Heerjansdam was, scoorde Rick Verloop: 1-1. Een minuut later kwam daar alweer verandering in. De actieve Jarno Visser werd aangetikt in het strafschopgebied en Mathijn Valster scoorde uit de toegekende penalty: 1-2.
Mathijn Valster zorgde met een kopbal voor de 1-3. In de slotfase verzuimde Justin van den Berg de score verder op te voeren, na goed voorbereidend werk van Luke Homan. Die twee minuten later zelf wel scoorde: 1-4.
Zaterdag speelt Heerjansdam thuis tegen CVV Zwervers en is bij winst kampioen. Aanvang 14.30 uur.